Şahişti prahoveni, premiaţi de ministrul Tineretului şi Sportului

Platoul din fața Academiei Militare a găzduit o întrecere de șah pentru copii, concursul de şah bliț Centenar. Dedicată marii aniversări din acest an a tuturor românilor, celebrând Marea Unire, concursul a adunat aproape o mie de copii din multe zone ale țării, printre care s-au regăsit şi reprezentanţi din Prahova.
Din judeţul Prahova au fost prezenţi sportivi de înaltă performanță din Ploiești și din Lipănești. De remarcat implicarea Primăriei comunei Lipanești, care a asigurat cu un microbuz transportul sportivilor prahoveni la concursul din Capitală.sah
Dintre sportivii prahoveni, Andrei Bulău, de la CSU Ploiești, a obținut medalia de aur, câştigând toate cele cinci partide disputate. De asemenea, Cristian Şerban, tot de la clubul ploieştean, a obținut medalia de argint, adunând 4,5 puncte dintr-un total de cinci posibile.
Organizarea a fost asigurată de vicepreședintele Federaţiei Române de Şah, Vladimir Danilov, și de președintele Comisiei Șah în Școală, Vlad Ungureanu. De arbitraj s-au ocupat arbitrii internaționali Chirilă Radu-Cătălin, Dinu Ioan Nicula și Radu Sofran, ajutați de arbitrii FIDE Vasile Dragomanu, Bogdan Ulian, Dariana Didiliuc, Constantin Țurlea, ultimii doi fiind din Ploieşti, cel din urmă fiind chiar preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah Prahova.
Festivitatea de premiere a fost oficiată, printre alţii, de ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, primarul sectorului 5 al Capitalei, Daniel Florea, şi președintele Federației Române de Șah, Sorin Avram Iacoban.
„Am trăit emoții deosebite, este ceva impresionant să vezi atâtea sute și sute de copii extrem de inteligenți, întrecându-se într-un sport nobil și care dezvoltă puterea minții. Le-am și spus, indiferent că au pierdut sau au câștigat, ei trebuie să plece fericiți acasă, pentru că la vârsta lor nu rezultatele primează, ci plăcerea de a te întrece și de a-ți dezvolta spiritul de competiție. Și, cine știe, poate într-o bună zi, dintre toți acești copii talentați, vor apărea și mari campioni”, a spus ministrul Ioana Bran.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*