Sala „Olimpia” găzduieşte Naţionalele de volei U20 în calificările pentru Europene

Un jucător de la Tricolorul LMV Ploieşti, în lot

Petre Apostol

După ce, la începutul anului, Sala Sporturilor „Olimpia” din Ploieşti a fost gazda turneelor de calificare pentru Campionatele Europene de volei la U18 masculin, respectiv U17 feminin, tot în arena ploieşteană se vor lupta pentru prezenţa la competiţia continentală şi Naţionalele U20 masculin, respectiv U19 feminin. Turneele din runda a doua a fazei preliminare sunt programate să se desfăşoare peste două săptămâni, în perioada 26 – 29 aprilie.
De data aceasta, însă, pe parchetul Sălii „Olimpia” va fi prezent şi un reprezentant al singurei echipe prahovene din voleiul de performanţă, anume Tricolorul LMV Ploieşti, care este foarte aproape de câştigarea titlului naţional în Divizia A1. În echipa masculină, condusă de antrenorii Dan Gavril şi Marian Apostu, a fost convocat şi Ovidiu Darlaczi, sportiv născut în 1999, cooptat în rândul clubului Tricolorul LMV din vara anului trecut.
Jucător care evoluează pe postul de extremă, Darlaczi este chiar unul dintre componenţii de bază ai Naţionalei tricolore, la competiţia continentală de la categoria U19, de anul trecut, fiind al 16 marcator al turneului final, pe care România l-a încheiat pe a noua poziţie.
La categoria U20, reprezentativa României se află în grupa E preliminară, urmând ca la turneul de la Ploieşti să întâlnească, în ordine, formaţiile Suediei (26 aprilie, ora 17:30), Austriei (28 aprilie, ora 20:00) şi Germaniei (29 aprilie, ora 20:00). Câştigătoarele celor opt grupe preliminare vor promova direct la turneul final al Campionatului European, programat în perioada 14-22 iulie, în Olanda şi Belgia. Ocupantele poziţiei secunde se vor confrunta în runda a treia preliminară pentru celelalte două locuri disponibile la turneul final.
La feminin, în Sala „Olimpia” se va desfăşura grupa F preliminară, în care Naţionala României se va duela, în ordine, cu echipele din Belarus (26 aprilie, ora 20:00), Belgia (27 aprilie, ora 17:30), Franţa (29 aprilie, ora 17:30). Reprezentativa tricoloră
este antrenată de Mădălina Angelescu, Alexandru Cosma, Adrian Popescu.
Câştigătoarele celor şapte grupe preliminare vor obţine „biletele” pentru turneul final, programat în perioada 1-9 septembrie, în Albania. Iar ocupantele poziţiei a doua şi cea mai bună echipă de pe locul al treilea vor evolua în runda a treia de calificare, pentru ultimele patru locuri disponibile la Europene.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*