Salt de două eșaloane pentru „lipovanul” Denis Rusu! „Sunt sigur că va face o impresie bună la UTA, s-au interesat și alte cluburi de Liga 1 de el” + VIDEO

Așa cum anticipam aseară, Denis Rusu (21 martie 2001) a devenit noul jucătoar al „Bătrânei Doamne” a fotbalului românesc. Pe fondul problemelor de sănătate ale juniorilor din lot, dar mai ales ca urmare a prestației destul de bune avute în amicalul de ieri dimineață, în tricoul Lipovei, Laszlo Balint l-a solicitat pe rapidul mijlocaș de bandă de 21 de ani.

Conducetrea divizionarei terțe a ezitat puțin să-i dea drumul tânărului fotbalist, fiindcă nu are avea garanția că va juca la UTA și nu o are nici acum, însă: „Cum și eu sunt utist de mic, e o onoare să pot să ajut clubul meu de suflet, de la care, pe de altă parte, și noi primim juniori. Așa că i-am rezolvat rapid actele și, de azi, Denis Rusu este un an la dispoziția UTA-ei, cu mențiunea că Șoimii Lipova și-a rezervat dreptul să-l ia înapoi până la finalul  perioadei de transferări, dacă nu mai este nevoie de el”, ne-a mărturisit Radu Pop, președintele „șoimilor”.

Crescut de Dan Dobai la LPS Bihor, Denis Rusu a sosit în „alb-albastru” în pauza dintre turul și returul sezonului 2017-2018. În toamna lui 2018, era convocat în premieră la naționala Under 18, alături de David Miculescu și Damian Isac, doi dintre actualii săi colegi de la UTA, infectați – din păcate – cu COVID. Când a semnat cu lipovanii, bihoreanul era încă jucătorul celor de la Botoșani, acumulând între timp destulă experiență în competițiile de seniori în tricoul „șoimilor”. Numai în ultimul an și jumătate, Rusu și-a trecut în cont 15 goluri în Liga 3-a, 21 de assisturi și 7 penalty-uri scoase.

A fost, bineînțeles, unul dintre artizanii celor două clasări consecutive a lipovanilor pe locul 2 în seria IV-a a Ligii a 3-a. „Poate lumea crede că exagerez, dar cred că este în top 3 juniori din vestul țării. Pot face comparație pentru că de trei ani urmăresc tot ce se joacă la ligile 3 și 2 în zona de vest și Denis e foarte sus în preferințele mele. Dacă va juca, sunt convins că va face față și va lăsa o impresie bună. Noi, conducătorii, antrenorii și toți colegii de la Lipova îi ținem pumnii. Este șansa lui, a mai refuzat înainte cluburi de Liga a doua și era în atenția multora. Chiar două cluburi de Liga 1 s-au interesat de el, așa că, de acum, e rândul lui să-și confirme talentul, dar și munca pe care a desfășurat-o la noi”, a adăugat Pop.

Cum UTA va disputa primul meci în noua ediție de Liga 1 cu Viitorul, Denis Rusu ar fi avut șansa să se reîntâlnească cu un fost coechipier de echipă de la Lipova. „Dacă nu s-ar fi accidentat în finala de la Elite Under 19, câștigată cu Viitorul, Gabriel Buta, jucătorul plecat de un an și jumătate de la noi la clubul lui Hagi, ar fi avut mari șanse să debuteze în Liga 1, chiar împotriva UTA-ei și să se revadă, poate, pe teren cu Denis. Sunt doi juniori de suflet ai mei, în care am crezut și cred și acum că vor fi mari fotbaliști în anii care vin”, a concluzionat Pop.

Mâine, UTA îl va prezenta într-o conferință de presă și pe Dragoș Tescan, alături de Denis Rusu, ultimele întăriri la nivel de juniori ale echipei fanion a Aradului.

Imagini video cu câteva dintre realizările lui Denis Rusu:

0
0

Articolul Salt de două eșaloane pentru „lipovanul” Denis Rusu! „Sunt sigur că va face o impresie bună la UTA, s-au interesat și alte cluburi de Liga 1 de el” + VIDEO apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*