Salvamontiştii au tras linie după cel mai lung sezon de iarnă din ultimii zece ani

V. Stoica

Salvamontiștii din întreaga țară au avut de-a face, în iarna 2020-2021, cu cel mai lung sezon turistic de iarnă din ultimii zece ani, iar intervențiile au fost pe măsură. La nivel național, 5.518 persoane au fost salvate în cadrul a 5.116 intervenții, cele mai multe pe domeniile schiabile (3.856 de acțiuni). Din păcate, în 20 de cazuri, salvamontiștii au fost nevoiți să predea cadavrele celor decedați în munți către reprezentanții Serviciilor de Medicină Legală, în alte 2.156 de cazuri fiind vorba despre persoane rănite care au avut nevoie să fie transportate la spital cu ajutorul serviciilor de Ambulanță, SMURD sau al elicopterului Inspectoratului General de Aviație din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
Important este că salvamontiștii au reușit să ajungă la toate persoanele care au solicitat intervenția lor, în aproape șase luni de sezon de iarnă.
“Pe lângă faptul că această iarnă a fost una dintre cele mai lungi din ultimul deceniu, aproape 6 luni de sezon de iarnă, a fost caracterizată ca o perioadă cu activitate turistică intensă, cu un număr foarte de turiști pe munte, fapt ce a impus asigurarea asistenței de salvare montană la un nivel ridicat, un număr de circa 600 de salvamontiști aflându-se , zilnic, la datorie, în zonele montane cu afluență turistică mare, în zonele de practicare intensivă a sporturilor montane, în punctele medicale și de intervenție din circa 90 de posturi și baze salvamont”, au anunțat reprezentanții Salvamont România.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*