Sănătate la un click distanță! Locuitorii comunei Tomești vor beneficia de consultații gratuite în sistem de telemedicină

Fundația Filantropia Timișoara, cu sprijinul United Way România, continuă proiectul “Sănătate la un click distanță”, după succesul de anul trecut de la Margina, Curtea, Coșava și Făget.
De această dată, proiectul de servicii medicale oferite în sistem de telemedicină, pentru pacienți vârstnici, cu boli cronice, a ajuns în zona comunei Tomești, aducând serviciile medicale de specialitate în proximitatea pacientului.

Aici vârstnicii cu boli cornice și persoanele singure sau neasigurate, pot beneficia gratuit de consultații medicale în specialitățile cardiologie și boli interne, în sistem de telemedicină.

Aceasta înseamnă că în localitate, lângă pacient va fi un medic rezident, iar echipamentele de investigație, toate conectate la internet, vor transmite în timp real investigația/consultația ( voce-imagine) către medicul specialist aflat în biroul din Timișoara.

Consultația se finalizează cu recomandări de tratament sau investigații suplimentare și scrisoare medicală.

“În ciuda încercărilor de reformare a sistemului de sănătate din România, după 20 de ani, situația pare a se fi agravat: cu excepția marilor centre universitare, nu avem suficienți medici de familie sau medici specialiști, nu avem servicii și unități medicale în proximitate, nu avem bani pentru a realiza programe de prevenție, sau pentru a urma tratamentul recomandat. Prin acest proiect dorim să punem bazele unei rețele de telemedicină la nivel național, prin care să oferim consultații medicale de specialitate pentru persoanele neasigurate sau aflate în zone lipsite  de servicii medicale, precum și persoanelor nedeplasabile”, a transmis Fundația Filantropia Timișoara.

Pe parcursul lunii septembrie, locuitorii din comună vor putea fi consultați în Tomești colonie.

Articolul Sănătate la un click distanță! Locuitorii comunei Tomești vor beneficia de consultații gratuite în sistem de telemedicină apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*