Sănătatea românilor, afectată de calcule contabile! Profesioniştii trebuie preţuiţi şi implicaţi!

În fiecare domeniu de activitate profesioniştii sunt cei care fac performanţă, cei care reuşesc să finalizeze cu succes un proiect. Acest principiu simplu se aplică de la politică şi administraţie publică, până la medicină, inginerie sau proiectare. Când profesioniştii sunt lăsaţi să-şi facă treaba fără imixtiuni din exterior, rezultatele sunt foarte bune, chiar excepţionale.

Am asistat şi asistăm zilnic la episoade în care oameni foarte bine pregătiţi sunt obligaţi să renunţe la a face lucrurile în mod profesionist pentru că nu au sprijin legal sau şi mai grav, trebuie să recurgă la compromisuri pentru a desfăşura o activitate.

Din păcate, în ultimii ani politicul şi-a pus amprenta pe toate domeniile de activitate şi acest fapt are repercusiuni asupra societăţii.

Nu trebuie să mai permitem ca oameni nepregătiţi profesional să ocupe poziţii de care depinde soarta a sute sau chiar mii de oameni. Multe domenii de activitate care erau cândva emblematice pentru România au ajuns să fie mutilate de personaje impuse politic.

Mulţi români, cu multă carte, au ales calea exilului ca să performeze în alte ţări deoarece în România politicul trebuie să-i „recompenseze” pe cei care lipesc afişe.

Sănătatea românilor ar trebui să fie o prioritate naţională nu o Cenuşăreasă . Ministerul Sănătăţii, prin oameni neprofesionişti are o abordare contabilă, fără suflet la suferinţele românilor.  În fiecare zi mor oameni şi copii nevinovaţi –de  rujeolă sau alte boli – care ar putea fi salvaţi dacă politica Ministerului Sănătăţii ar fi pentru salvarea vieţilor nu pentru reducerea costurilor cu orice preţ,în scopul încadrării bugetare.

Specialiştii în domeniu sunt cei care cunosc cel mai bine parcursul şi etapele unui proiect sau al unei activităţi şi aceştia sunt capabili să genereze strategii cu rezultate viabile pe termen mediu sau lung. Este vorba despre viitorul copiilor şi al nepoţilor noştri, despre ceea ce lăsăm în urma noastră. Nu ne mai putem amăgi cu pseudodictonul   „lasă că merge şi aşa!”.

Omul în domeniu este cel care-şi pune amprenta pentru ca parcursul proiectelor să fie corect, coerent şi cu aplicabilitate. La baza oricărui sistem funcţional şi performant, aici ne putem chiar gândi la un minister care gestionează şi are grijă de sănătatea românilor, trebuie să stea garda profesioniştilor. Aceştia vor face sistemul să funcţioneze perfect şi-l vor apăra de viruşii care doresc să-l distrugă.

Dr. Viorica Cherecheş,
Deputat liberal de Maramureş

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*