Șanse egale! Asociația Educația la Sat inițiază un proiect de studiu online pentru copiii din Coșteiu

Asociația Educația la Sat continuă misiunea de a rămâne solidari în fața pande­miei de coronavirus, în spriji­nul copiilor defavorizați din Coșteiu.

Dacă pentru elevii din mediul urban situația este ceva mai simplă odată cu redeschiderea școlilor, având în vedere faptul că accesul la internet și dispozitive inteligente este mai facil, la sate lucrurile sunt diferite.
Mulți elevi din mediul rural, mai ales dacă provin din familii cu posibilități fi­nan­ciare reduse, nu au mijloacele ne­cesare pentru a participa la cur­su­rile online.

”Dorim să deschidem un centru (sau două) de informatică, dotate pentru învătarea online, pentru elevii din comuna Coşteiu. Ne gândim la un parteneriat cu Şcoala Gimnazială Coşteiu și poate și cu ajutorul Primăriei. Copiii cu posibilități financiare reduse au nevoie de acces la educație de calitate”, transmit cei de la Educația la Sat.

Proiectul asociației presupune un centru informatic monitorizat, cu PC-uri, internet bun și ghidaj tehnic. Nu toți copiii au acasă un spațiu cu liniște, viteză bună la internet sau suport tehnic atunci când aplicațiile nu funcționează corespunzător. În cadrul centrului cei mici se pot conecta gratuit și studia online, atât lecțiile de la școală, cât și lecții suplimentare cu un voluntar-mentor.

”Am făcut deja cerere către auto­ritățile locale să primim două școli închise (dar funcționale și doar de câțiva ani renovate) în două sate, pentru a facilita școala online în con­dițiile actuale, pentru același grup social. Este o opțiune, în caz că, școala nu are spațiu suficient pentru distanțare socială. Sper să primim sprijin. Fiecare sat are câte o școală funcțională, dar închisă. Oameni care să ne ajute cu câteva PC-uri și ghidaj tehnic avem. Radu Ticiu de la EducaTM, fabulos norocul. Mii de mulțumiri Patricia Miculescu pentru conexiune”, spun reprezentanții asociației.

Totodată este prevăzută și o platformă de învățare online, pentru mediul vulnerabil (analfabetism funcțio­nal sau complet analfabeți) concepută exact pentru nevoile co­piilor. Deocamdată, proiectul este încă în lucru, planul fiind așternut doar pe hârtie, însă membrii aso­ciației Educația la Sat sunt în­­cre­­zători că pot aduce o schimbare în bine pentru copiii defavorizați din Coșteiu, chiar dacă vremurile sunt potrivnice.

Asociația are nevoie în con­tinuare de PC-uri bune, în stare de funcționare, precum și persoane pricepute în domeniul IT, care să dea o mână de ajutor în ceea ce privește aplicațiile de învățare. Toți cei care pot să ajute, chiar și cu o idee, sunt așteptați pe pagina de Facebook Educația la Sat, unde pot trimite un mesaj privat.

Articolul Șanse egale! Asociația Educația la Sat inițiază un proiect de studiu online pentru copiii din Coșteiu apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*