Sărbătoare parfumată! Relaxare în lanul de lavandă, în satele din apropierea Lugojului

De câțiva ani încoace, lugojenii se bucură de priveliștea lanurilor de lavandă din satele aflate în apropierea orașului, acțiunile care promovează parfumata floare devenind tot mai populare.

Fie că aleg planta pentru fotografii sau o culeg pentru a se bucura de proprietățile terapeutice, oamenii îndrăgesc lavanda, iar cultivatorii organizează anual, la început de vară, evenimente specifice.

La doi pași de Lugoj, în satul Sălbăgel, comuna Găvojdia, în zilele de 19, 20 și 21 iunie, cei care preferă să își petreacă timpul liber în natură sunt invitați la un ”Picnic la buni în lavandă”. Doritorii au posibilitatea să își aducă o gustare și o pătură, bucurându-se de parfumul relaxant al lavandei. Organizatorii pregătesc un cadru foto de poveste, dar și locuri de joacă pentru copii, hamace, leagăne, limonadă răcoritoare și multe alte surprize. Intervalul orar în care se poate participa la eveniment în toate cele trei zile este 10-20, cu respectarea normelor sanitare aflate în vigoare. Locația este foarte ușor de găsit. Chiar la intrare în localitate se virează la dreapta, iar la prima casă pe stânga este grădina cu lavandă.

Tot aproape de urbea noastră, la Ficătar, comuna Racovița, se pregătește în zilele de 25, 26 și 27 iunie, între orele 10-20, cea de a III-a ediție a Festivalului Lavandei, eveniment foarte îndrăgit atât de lugojeni, cât și de vizitatori din județele învecinate. Oaspeții sunt invitați să imortalizeze momente de neuitat în lanul de lavandă, accesul la eveniment fiind, la fel ca în anii precedenți gratuit. Nu vor lipsi nici surprizele parfumate: decoruri noi, limonadă, biscuiți, miere, lumânări, decorațiuni, produse cosmetice ….. totul cu lavandă. Detalii suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0762/270248.

Și în satul Zorani, comuna Margina, va avea loc un eveniment dedicat lavandei. Sâmbătă și duminică, în 26 și 27 iunie, oamenii sunt așteptați să se bucure de un peisaj deosebit, care îmbină dealul, câmpia și muntele, precum și de parfumul îmbătător al îndrăgitei flori.
Oaspeții vor fi întâmpinați cu produse naturale din lavandă, dar și produse agro-alimentare de la producătorii locali din zonă. Copiii se vor putea bucura de ateliere de olărit și opincărit împreună cu meșterii populari. O oglindă magică ce scoate poze pe loc va fi instalată pentru a imortaliza cadre speciale. Limonada cu lavandă și cafeaua fac parte și ele din meniul zilei, iar intrarea este liberă. Pentru ședințe foto în lavandă, cu o durată de 30 de minute, se pot face programări la numărul de telefon 0732/789644 sau pe loc, în funcție de disponibilitate. Doritorii sunt rugați să urmeze indicatoarele pentru a ajunge la lanul de lavandă sau să apeleze numere de telefon 0722/322384 sau 0744/356625.

Articolul Sărbătoare parfumată! Relaxare în lanul de lavandă, în satele din apropierea Lugojului apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*