Șase luptători lugojeni medaliați la finala Cupei României de juniori de la Putna

Luptele lugojene au marcat un nou succes în cadrul întrecerilor naționale. Sportivii legitimați la Clubul Sportiv Școlar Lugoj, de la toate stilurile, libere, greco-romane și feminine, au cucerit șase medalii în cadrul finalei Cupei României de juniori (18-20 ani).
În urma acestor rezultate CSȘ Lugoj s-a clasat pe locul III.

Competiția a avut loc la Putna, în perioada 8-11 aprilie. Lugojul a fost reprezentat de Daniel Ritter-61 kg, Adrian Szilagyi-74 kg, Ionuț Suclea-79 kg de la secția de lupte libere condusă de antrenorii Valentin Cimponeriu și Ionuț Eneșca; David Ritter-63 kg, Otniel Ritter-67 kg, Amadeo Ilcău-72 kg de la secția de lupte greco-romane, condusă de antrenorii Avrămuț Todorescu și Laurențiu Macarei; Amalia Popovici la 50 kg și Ligia Carp la 53 kg, de la centrul satelit de lupte de la Mănăștiur, pregătit de Avrămuț Todorescu și Laurențiu Macarei.

Pe podiumul de premiere de la stilul libere au urcat Ionuț Suclea, medaliat cu argint la  categoria 79 kg și Daniel Ritter, medaliat cu bronz la categoria 61 kg.

“Rezultatele sunt bune mai ales că sportivii noștri sunt în primul an de juniorat. Ritter este chiar cu un an mai mic, are doar 17 ani. Felicitări luptătorilor pentru ce au reușit!”, a spus antrenorul Valentin Cimponeriu.

La lupte greco-romane s-au remarcat David Ritter, la categoria 63 kg, Otniel Ritter, la categoria 67 kg și Amadeo Ilcău, la categoria 72 kg, toți urcând pe treapta a doua a podiumului de premiere, fiind medaliați cu argint.

Pentru CSȘ Lugoj a punctat și Amalia Popovici, care a fost medaliată cu bronz la categoria 50 kg.

“A fost un concurs reușit și sunt mulțumit de rezultate atât la greco-romane, cât și la feminin. Cu mai multă atenție se putea și mai bine. Este o performanță foarte bună, mai ales că am reușit acest lucru la nivel de juniori. Din 10 categorii de concurs am ajuns în finalele pentru medaliile de aur la trei categorii, ceea ce se întâmplă mai rar și este de remarcat. Clubul nostru s-a clasat al treilea în ierarhia finală, depășind cluburi importante precum Steaua, Dinamo, Constanța sau Pitești. Felicitări sportivilor pentru modul în care au lucrat pe saltea!”, a declarat antrenorul emerit Avrămuț Todorescu.

Evenimentul de la Putna a reunit peste 300 de sportivi, luptele disputându-se pe două saltele.

Reamintim că în finala Cupei României, pentru cadeți, ce a avut loc la Pitești, în perioada 26-28 martie, CSȘ și-a mărit palmaresul cu două medalii, prin Bernardo Szilagyi, care a luat argintul la categoria 51 kg și Răzvan Aduculesei, care a obținut bronzul al 92 kg, ambii la stilul libere.

Articolul Șase luptători lugojeni medaliați la finala Cupei României de juniori de la Putna apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*