SCANDAL IMENS la Centrul de Excelență de volei din Baia Mare. VEZI mărturiile foștilor jucători care-și acuză antrenorul, pe Virgil Rău

Declarațiile copiilor – pe atunci minori – nu au produs nicio reacție oficială. Gheorghe Vișan, președintele Federația Română de Volei (care are în subordine clubul CSS 2 Baia Mare, asociat Centrului de Excelență), și directorul centrului din Baia Mare, Cornel Negruț, refuză să deschidă o anchetă, deși Gazeta Sporturilor a publicat dovezi foto și video care demonstrează comportamentul agresiv al antrenorului Rău.

Au trecut 7 zile de când Gazeta a început să publice mărturiile foștilor jucători de la Centrul de Excelență de volei din Baia Mare care-și acuză antrenorul, pe Virgil Rău, de abuz fizic și psihic pe durata celor patru ani de juniorat conform gsp.ro.

“M-a lovit de cel puțin 10 ori în ăștia 4 ani, dar cel mai rău mă durea când îmi spunea “f***-ți m**** mă-tii!”. De multe ori își cerea scuze, dar uneori chiar nu-și cerea scuze. Pe mine mă durea pentru că tata este mort de când aveam patru ani”

 Răzvan Răcășan, 19 ani, fost junior CSS 2 Baia Mare

Centrul din Baia Mare este finanțat de Ministerul Educației și Cercetării. Bugetul anual nu este publicat pe site-ul instituției, iar directorul Cornel Negruț a evitat un răspuns în privința sumei alocate de MEC: “Nu știu să vă spun exact. Avem și bugetul centrului de excelență din rugby, nu am o situația clară pentru volei în acest moment. O să ajung la birou și vă anunț”.

Ulterior, Negruț nu a mai răspuns decât în momentul în care reporterii l-au contactat de pe 

Miercuri, în a treia zi de Crăciun, reporterii l-au contactat,  pe ministrul Educației și Cercetării, Liviu Pop, trimițându-i articolele cu mărturiile celor patru tineri: Răzvan Răcășan, Alexandru IonescuAlbert Aldea și Daniel Ivașcu.

După 10 minute, ministrul a sunat înapoi:

“Săptămâna viitoare, miercuri, Corpul de Control al ministrului va merge la Baia Mare pentru a face verificări. În câteva minute, voi semna ordinul de delegare. Îi trimiteam de mâine, dar nu am timp fizic, că la final de an sunt cam toți în acțiuni de control. Vor merge pe 3 ianuarie și vor sta până vor vedea despre ce e vorba. La finalul anchetei, voi vorbi. E prima dată când aud de acest caz. Nu am știut de acest subiect. Dacă auzeam, luam atitudine”.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*