Scandal la spital! O fostă asistentă, bolnavă de Covid, se plânge de modul în care este tratată

Lugojeanca Rodica Iakab, internată cu Covid la Spitalul Municipal din Lugoj, se plânge de atitudinea unor asistente din spitalul lugojean.”Simplu la cât de ușor se poate muri la spitalul Covid din Lugoj. Nu interesează pe nimeni ce stare ai, ce faci. Treburile decurg în felul următor. Dimineața vine o asistentă, ca popa cu busuiocul, și mai vine seara celalalt schimb. Poți să mori de o sută de ori nu, interesează pe nimeni dacă le chemi că nu … Mai sunt și absolvente, îți răspund de sus, să pricepi că nici nu te bagă de seamă. Spui că saturația de oxigen e mică. Îți arunca un aparat care nu merge. Tupeul este maxim. Sunați unde vreți, nu avem ce face! Adevărul este că nu vor sa facă nimic. Comoditatea este mare, cu aceasta ocazie mă adresez celor îndrituiți să facă ordine”, a postat pe facebook  femeia.

Ca fost angajată a SML, pacienta spune că în spital este curățenie, că există medicamente, dar se plânge de faptul că ”nimeni nu este interesat de pacient, pacientul este văzut o dată la 12 ore” și că ”din trei aparate de oxigen, nu merge unul”.

În cel de-al doilea mesaj, postat pe Facebook, Rodica Iakab cere directorului unității medicale să ia măsuri.

„Domnule director și doamna directoare, vă adresez public aceste rânduri. Toată lumea care mă cunoaște, știe că eu nu mint niciodată. Nu mai faceți presiuni pe Robert, că eu postez lucruri. Sunt adevărate. Mai de nou i-au spus că mi-am smuls oxigenul și că umblu noaptea pe coridor. De ce se proliferează asemenea minciuni. Asta este apărarea lor, că nu își fac treaba. Care aparat de oxigen, domnilor, că din trei nu merge unul. Am martori că nu este adevărat. Când ies de aici mă opresc direct la Procuratură, mi se pare de necrezut să poți să te aperi ca nu îți faci treaba cu minciuni despre pacient. Am strâns destule dovezi ca să demonstrez că tot ce spun e adevărat. Toată noaptea, deși mi-a fost rău, nu a deschis nimeni ușa să vadă ce fac. Probabil sperau să mor, să nu le incomodez. Dacă vreți adevărul, haideți aici la fata locului să vedem cine are dreptate, eu sau aceste caricaturi care cică au o meserie nobilă. Asta nu este pentru oricine. Vii aici doar ca să ai salariu mai mare și să nu faci nimic?”

Rodica Iakab face un apel la conducerea SML: ”veniți aici domnilor din conducere, să vedeți adevărul, altfel nu aveți de unde ști, doar vi se transmite ce vor ele. Pacientul este văzut o dată la 12 ore, în rest pauză dar pauza mare îmi răspunde și mie cineva ce face în acest timp personalul. Oricum sunt foarte revoltată de ce se întâmplă (…) Păi e noaptea minții cand tu umbli după aer că te sufoci îți smulgi masca de oxigen? Alo conducerea, nu plecați urechile la minciuni, poftiți și discutați cu pacienții și așa aflați adevărul”, se spune în al doilea mesaj postat pe facebook.

Directorul spitalului nu a putut fi contactat în legătură cu acest caz. Rodica Iakab a lucrat ca asistentă de laborator în cadrul Spitalului Municipal din Lugoj timp de 47 de ani.

Articolul Scandal la spital! O fostă asistentă, bolnavă de Covid, se plânge de modul în care este tratată apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*