Scăpăm de rable! Primăria Lugoj cumpără o mașină specială pentru ridicarea lor de pe străzi

Administrația locală lugojeană intenționează, ca anul viitor, să achizițio­ne­ze o autoutilitară pentru ridicarea autoturismelor abandonate sau pe cele expuse pentru vânzare pe străzile municipiului, care ocupă ilegal parcările.
Această inițiativă are la bază numărul foarte mare de mașini ”uitate” peste tot, care limitează numărul parcărilor disponibile pentru restul proprietarilor de autovehicule, plătitori de taxe.

”Este o situație care nemulțu­meș­te pe toată lumea, deoarece sunt multe mașini abandonate pe străzi, care încurcă circulația și blochează un număr mare de parcări. Anul viitor vom achi­zi­țio­na o autospecială pentru ridica­rea acestora”, a declarat primarul Claudiu Buciu.

Pentru a veni în ajutorul lugojenilor, edilii locali vor să creeze și un parc pentru gararea autoutilitarele mai mari, care aparțin unor societăți comerciale și sunt, la rându-le, omniprezente pe arterele orașului.

În primă fază, loturile vor fi concesionate administratorilor fir­me­lor, însă în timp, aceștia vor a­vea posibili­tatea să le și cum­pere.

Domeniul public, monitorizat

Pe viitor, cele două instituții abili­tate din municipiul Lugoj, Poliția Locală și Poliția Națională, vor primi noi competențe în acest sens.

“Atât noi, cât și colegii de la Poliția Națională vom monitoriza păstrarea în condiții normale a domeniului public, prin eliberarea spațiilor de mașinile parcate ilegal, caroserii sau alte materiale ce sunt depozitate în astfel de locuri. Vom veni cu o propunere de modificare a Hotărârii Consiliului Local, pe această temă. Există intenția de a se achiziționa un autovehicul specializat și probabil că se va organiza și un sistem de ridicare. Am identificat pe raza municipiu­lui mai multe situații în care domeniul public este ocupat cu diferite materiale sau mașini scoase din uz, motiv pentru care am notificat proprietarii și vom verifica dacă se conformează somațiilor”, a declarat Florin Dumitru, șeful Poliției Locale Lugoj.

Potrivit HCL-46/2001, în prezent, amenda pentru astfel de fapte este de la 250 la 1000 de lei. Odată cu modificarea O.G – 2/2001 actualizată, se poate achita în termen de 15 zile, jumătate din minimul sancțiunii aplicate.

Articolul Scăpăm de rable! Primăria Lugoj cumpără o mașină specială pentru ridicarea lor de pe străzi apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*