Scenariu cu repetitie? Firma care a executat lucrarile la Statia de epurare de la Jabar, implicata intr-un scandal de coruptie cu miza de milioane de euro!

Procurorii Departamentului de Lupta Antifrauda (DLAF) au pornit o investigatie privind modul in care au fost realizate lucrarile si au fost cheltuiti banii intr-un proiect cu finantare europeana derulat de firma omului de afaceri timisorean, Georgica Cornu, SC Comfort SA, cea care a executat si lucrarile la Statia de epurare de la Jabar.Conform jurnalistilor de la Special Arad, proiectul „Drumul Vinului : Paulis-Ghioroc-Covasant-Siria”, demarat in 2010 a carui valoare totala a fost de 61.353.550,95 lei (peste 13 milioane de euro), ar fi trebuit finalizat pana in 2014, insa lucrurile n-au stat chiar asa, firma omului de afaceri timisorean, Georgica Cornu, SC Comfort SA intarziind foarte mult lucrarile, in 2012 aceasta intrand in faliment. Totul a iesit la iveala urmare a unui control al Curtii de Conturi, care a constatat nereguli cu privire la implementarea acestui proiect si la modul in care au fost platite milioane de euro. Curtea a sesizat, in urma cu trei ani, ca exista nereguli cu privire la deconturile facute, in sensul ca existau lucrari platite dar neexecutate.

 

Scenariul pare identic cu cel de la Statia de epurare a Municipului Lugoj, unde 60% din finantare a fost asigurata de Ministerul Mediului, banii provenind din Fondul Social European privind „Programul operational de dezvoltare a capacitatii administrative”. Lucrarea, a carei beneficiar este Primaria Lugoj, nu este finalizata nici astazi, desi s-au cheltuit 6 milioane de euro iar in prezent societatea Meridian 22, cea care teroretic opereaza doar treapta mecanica, este pusa in situatia de a plati amenzi de sute de mii de lei. Totul, din cauza ca investitia derulata sub supravegherea executivului condus de primarul Francisc Boldea nu este pusa in functiune nici dupa aproape 9 ani de la inceperea lucrarilor!

 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*