Scenariu roșu! Desfășurarea orelor de clasă se modifică pentru școlile din Lugoj

Situația epidemiologică din municipiul Lugoj determină schimbări în ceea ce privește modul de desfășurare a lecțiilor în format fizic din cadrul unităților de învățământ preuniversitar. Astfel, după ce pentru mai multe zile consecutiv rata de infectare la mia de locuitori a a depășit cifra 3 la mia de locuitori, la Lugoj școlile vor funcționa conform prevederilor scenariului roșu.

Potrivit noului ordin comun al ministrului educației și al ministrului sănătății, în situația în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori, dar mai mică de 6/1.000 de locuitori, participarea la ore este cu prezență fizică în unitatea de învățământ pentru toți preșcolarii și elevii din învățământul primar, elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați în respectivele clase terminale. Practic, se revine la sistemul hibrid.

Este permisă în schimb organizarea simulărilor examenelor naționale și a examenelor pentru anii terminali, a evaluărilor naționale, precum și a orelor de recuperare a materiei pentru toate clasele.

Masca de protecţie rămâne obligatorie pentru elevii din învăţământul primar, gimnazial şi liceal şi pentru studenţi şi va fi purtată în sălile de clasă, în timpul deplasării în incinta unităţii de învăţământ şi în timpul pauzelor, atât în interior, cât şi în exterior. La orele de specialitate din învățământul vocațional este obligatorie purtarea măștii de protecție, cu excepția orelor de studiu ale instrumentelor de suflat. În acest caz, este necesară asigurarea de spații individuale pentru exersare.

În cazul preşcolarilor, indiferent de vârstă, precum și în timpul tuturor orelor de educație fizică desfășurate în spații exterioare, masca de protecţie nu este obligatorie.

Scenariul de funcţionare al unităţii/instituţiei de învăţământ pe parcursul anului şcolar/universitar se va actualiza săptămânal, cu referință la fiecare zi de vineri, în funcţie de evoluţia epidemiologică, cu excepția depășirii pragului de 6/1000, unde intrarea în carantină se aplică imediat.

Numărul total al unităților de învățământ din județul Timiș care vor funcționa de luni, 22 martie, în scenariu roșu este de 68. Alte 60 sunt în scenariul galben și doar 10 funcționează în scenariu verde.

Articolul Scenariu roșu! Desfășurarea orelor de clasă se modifică pentru școlile din Lugoj apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*