Schimbare de primar, schimbare de mobilier. Ce primărie din Prahova a cumpărat scaune de 1.170 de lei bucata (fără TVA)?

V. Stoica

Există sau nu fonduri în buget pentru achiziția de mobilier, obrazul subțire cu cheltuială se ține! Iar când vine vorba despre cumpărări directe, autoritățile locale sunt campioane. Și când pot fi făcute asemenea cheltuieli, dacă nu la început de mandat?
La Primăria Florești, unde postul de primar a rămas în familie, fostul primar, Eugen David, fiind înlocuit, după scrutinul de la final de septembrie 2020, cu soția – Simona David, este una dintre aceste situații.
15 octombrie 2020, la două zile după validarea mandatului noului primar. Printr-o achiziție directă, Primăria comunei Florești a simțit nevoia să se doteze cu mobilier. Din cel mai scump, că altfel nu se poate… În valoare totală de 131.732 de lei fără TVA, pentru birouri curbate, birouri normale, comode, dulap pentru încorporat frigider, dulapuri cu uși glisante, scaune și fotolii.
De departe, însă, piesele de rezistență cu care se laudă funcționarii Primăriei Florești inclusiv prin Consiliul Județean (unde trebuie să spunem că nu s-au făcut asemenea achiziții imediat după alegeri) sunt cele 30 de scaune din piele cu brațe din lemn, reglabile și cu mai multe funcții. Prețul total al celor 30 de scaune care ar stârni invidia multora s-a ridicat la… 35.100 de lei fără TVA, pentru că unul singur a costat 1.170 de lei, fără TVA!
Cum spuneam, obrazul subțire cu cheltuială se ține.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*