Schimbare pe banca celor de la CS Beliu: Alin Gligor e noul antrenor, având ca prim obiectiv refacerea unității lotului zdruncinată de ex.-ul Filipaș

Singura formație nou promovată în această vară în Liga 4-a începuse destul de bine și pregătirea de iarnă, cu un meci bun contra celor de la Șoimii Lipova, dar și succese cu Bogsig și Sânandrei. Însă, chiar după deplasarea din județul Bihor s-a iscat o discuție în contrariu între antrenorul echipei, pe de-o parte și conducerea clubului și a comunei, pe de altă parte.

Filipaș a considerat că nu a avut condiții de performanță și a plecat

De altfel, după aceste „scântei”, Costel Filipaș nu s-a mai prezentat la echipă și i-a convins și pe marea parte a jucătorilor să-i urmeze calea. Duminică, Beliu trebuia să joace un amical la Gurba, dar, în lipsă de antrenori și jucători, totul s-a anulat. „La începutul pregătirii, când am discutat cu cei din conducerea comunei, am crezut că am stabilit niște lucruri, cum ar fi transport achitat la timp, salarii lunare și nu plata la meci cum se întâmpla și în Liga 5-a și în turul acestui campionat sau apă potabilă la fiecare joc, indiferent că e amical sau oficial. În plus, am mai cerut să nu plece niciun jucător pentru a prinde locul 8  la finalul sezonului regular și să tragem la Cupă, să încercăm chiar să o câștigăm, de ce nu? Din punctul meu de vedere, nu s-a realizat nimic din ceea ce am vorbit, așa că am decis să nu mai continui la echipă și să mă bat în continuare la salvarea de la retrogradare. Sunt mai ambițios decât atât și chiar îmi pare rău acum că l-am refuzat pe Cristi Sculici, care m-a chemat din nou alături de el, la Ineu. Ceea ce vor face jucătorii nu știu exact, eu doar le-am spus că nu mai continui la echipă”, ne-a declarat Filipaș.

Primarul Horhat consideră puerile nemulțumirile fostului antrenor

La rândul său, primarul comunei Beliu nu înțelege deloc atitudinea fostului tehnician, dar a și găsit soluția de înlocuire a acestuia. „După partida din județul Bihor, antrenorul a avut niște nemulțumiri puerile și a spus că nu mai merge la echipă dacă nu primește el pe mână și partea de conducere a clubului. A montat și jucătorii să fie de partea lui, și – într-adevăr – la următoarele două antrenamente și un amical nu s-au prezentat nimeni la program. CS Beliu este un club de drept public, înființat de Consiliul Local, cu un Consiliu de Administrație și un președinte ales de către consilieri pe baza unor competențe și experiențe în domeniu. Indiferent de cine e primar sau consilieri locali, antrenori sau jucători acest club va merge înainte. Atâta timp cât timp se primește buget de la Consiliul Local, toți cei implicați au datoria să își facă treaba pentru binele comunei, nu poate nimeni să-și ia jucăria și să plece când vrea. Astfel că, începând din această săptămână, a fost numit un nou antrenor, în persoana lui Alin Gligor. Vorbim despre un băiat de caracter, fiu al satului, în care ne punem mari speranțe că va face o treabă serioasă în viitor. Legat de jucători, toți sunt sub contract, mai avem și împrumutați la alte cluburi, vom vedea cine va continua cu noi. Vom discuta cu ei, nu ținem pe nimeni cu forța, vrem doar oameni de caracter la echipă, care își respectă cuvântul dat, așa cum și noi am îndeplinit toate cerințele lor”, spune Emanuel Horhat.

Președintele clubului pariază pe realizarea obiectivului

Și președintele celor de la CS Beliu nu poate fi de acord cu atitudinea lui Filipaș și susține că echipa se va descurca și fără acesta, poate chiar mai bine decât înainte. „Sunt președinte neremunerat al acestui club, asta ca să închid toată discuția legată de câți bani iau eu de la club, deci zero lei. Am acceptat această responsabilitate pentru comună și pentru copiii noștri, nu mă cramponez de ea, dacă vine cineva care poate să facă lucrurile mai bine, eu îmi dau demisia imediat. Am reușit să promovăm din Liga a 5-a în Liga 4-a cu seriozitate și multă muncă, fără Costel Filipaș. Din vară, s-au produs schimbări pe banca tehnică și la lotul de jucători, am sperat că toate vor fi bune și ne vom bucura de fotbal. Din păcate, suntem pe un loc ce nu ne onorează, dacă nu am fi câștigat la masa verde cu Felnac, eram chiar pe loc retrogradabil. În 15 meciuri s-au făcut doar 11 puncte pe teren, foarte puțin și – totuși – i-am acordat încredere pentru retur lui Filipaș. Mai mult decât atât, nu suntem bine văzuți de conducerea AJF Arad, nici în rândul observatorilor sau arbitrilor din cauza comportării nesportive a antrenorului și a unor jucători. În această iarnă, la primul amical, cu Lipova, antrenorul a scos echipa de pe teren după discuții cu arbitrul de centru, astfel că la nici un alt amical din această iarnă nu am mai primit arbitri. Săptămâna viitoare avem cantonament programat la Moneasa, vom merge cu cei care vor rămâne la echipă și cu cei pe care îi mai aducem zilele acestea. Conducerea și-a făcut treaba bine din vară încoace, am adus și jucătorii ceruți de antrenor, avem condiții de pregătire bune, am asigurat vitaminizare, materiale sanitare și sprayuri contra durerii de 1600 lei, iar acum în iarnă am adus materiale specifice de antrenament în valoare de 900 de lei. Am decontat tot ceea ce a fost de decontat la toată lumea, ne-am încadrat în buget și nu avem niciun leu datorie la nimeni. Actele sunt la zi, banii au venit regulat și vor veni și în continuare de la bugetul local și îi gestionăm cu maximă responsabilitate. Obiectivul nostru în Liga a 4-a este menținerea și, indiferent cine va fi pe banca tehnică și în teren, sunt convins că vom reuși acest lucru. Noul antrenor, Alin Gligor, are mână liberă în vestiar, așa cum a avut și cel dinaintea. Îl vom spirjini cu tot ce putem și îi dorim succes”, spune Mihai Szarkozi, președintele belenilor.

Gligor, mesaj pentru rebeli

În această după amiază, Alin Mihai Gligor a condus primul antrenament la Beliu, având sub comandă 15 jucători, între care și câteva fețe noi. Căpitanul Cosmin Coraș a fost și el prezent la sala de sport din localitate, dar au fost și absenți moyivați și…nemotivați. Din categoria acestora din urmă fac parte cinci fotbaliști care s-au solidarizat cu fostul antrenor, dar Gligor îi așteaptă în continuare la echipă. „Am acceptat să preiau echipa într-un moment greu, în care toți cei care suntem cu adevărat beleni trebuie să punem umărul la bunul mers al echipei. Am mai antrenat în urmă cu câțiva ani la Macea și la Chișineu-Criș, sper să ne atingem obiectivul cu băieții care mai rămân la echipă și cu cei câțiva nou-veniți. Și mă refer în special la cei care au mai jucat la Beliu și care știu ceea ce înseamnă fotbalul pentru zona noastră și vor să pună din nou umărul pentru a termina în picioare campionatul. Duminică la ora 13 ne adunăm la stadionul din Beliu, ne deplasăm la un amical la Ghioroc, după care echipa merge direct la Moneasa pentru o săptămână de cantonament. Vreau să le adresez un mesaj băieților care nu au mai venit la programul echipei, să vină duminică la 11 la stadion, pregătiți pentru cantonament, pentru că este în interesul lor ca fotbaliști. Eu le întind o mână, acum am nevoie de ei, după cantonament va fi prea târziu. Gândiți-vă bine băieți, vorbiți între voi și luați decizia înțeleaptă, echipa merge înainte cu sau fără voi, până duminică aveți tot timpul să luați o decizie”, a punctat experimentatul atacant, care, iată va îmbrăca haina antrenorului principal din această iarnă.

Beliu e prima echipă din zona play-out după 15 etape scurse, la 4 puncte în spatele celor de la Victoria Felnac, formație clasată pe poziția a 8-a

0
0

Articolul Schimbare pe banca celor de la CS Beliu: Alin Gligor e noul antrenor, având ca prim obiectiv refacerea unității lotului zdruncinată de ex.-ul Filipaș apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*