Schimbare/reinstalare… politică la Instituţia Prefectului Prahova

N. Dumitrescu

Pentru Cristian Ionescu, ieri a fost ultima zi în calitate oficială de prefect al județului Prahova, însă, potrivit unor surse, acesta va fi reinstalat în aceeași funcție, pe criteriu politic. Hotărârea privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, a funcției de prefect al județului pentru Cristian Ionescu a fost publicată ieri, în Monitorul Oficial, documentul purtând semnăturile premierului și ministrului de Interne. Conform hotărârii menționate, la data de 4 martie, adică astăzi, încetează exercitarea, cu caracter temporar, a funcției publice de prefect al județului de către Cristian Ionescu, acesta urmând să predea lucrările și bunurile care i-au fost încredințate în vederea exercitării atribuțiilor de serviciu în termen de trei zile. Se pare însă că nu va mai fi nevoie de predarea documentelor menționate, întrucât, potrivit unor surse, tot acesta va fi nominalizat pentru ocuparea funcției de prefect de Prahova din partea PNL, cum de altfel anunțase, la începutul lunii trecute, însuși liderul liberalilor, Ludovic Orban, potrivit căruia, în urma negocierilor dintre partidele aflate la guvernare, PNL va avea prefect în 23 de județe, inclusiv în Prahova. Prevederea care modifică Statutul prefectului și subprefectului, care le oferă acestora posibilitatea să fie membri de partid, intră în vigoare din data de 5 martie a.c., de aici și hotărârea privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, a funcției de prefect al județului de către Cristian Ionescu, apărută ieri în Monitorul Oficial. Pentru a verifica dacă, potrivit surselor noastre, va fi numit în aceeași funcție, dar pe criteriu politic, din partea PNL, ieri am încercat să obținem un punct de vedere de la Cristian Ionescu, dar contactat telefonic acesta nu a răspuns.
De adăugat că hotărâri de Guvern privind încetarea exercitării funcției urmează să apară și în cazul celor doi subprefecți, Mădălina Rozalia Petcu și Constantin George Brezoi. Potrivit acelorași surse, însă, având în vedere că negocierile pentru nominalizarea reprezentanților Guvernului în teritoriu s-au făcut între partidele actualei coaliții aflate la putere, se pare că niciuna dintre cele două persoane menționate nu va mai fi agreată. Cert este faptul că, din 5 martie, atât prefectul, cât și subprefecții vor răspunde inclusiv pe linie politică din aceste funcții, chiar președinte PNL precizând faptul că aceștia au obligaţia de a pune în practică programul de guvernare, în caz contrar fiind schimbați din funcţie.
La doar câteva ore după publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii ce viza eliberarea din funcția de prefect a lui Cristian Ionescu, a fost publicată o alta, cu numirea sa în funcție! Ceea ce înseamnă că, automat, reinstalarea sa a fost pe linie politică, respectiv cu susținerea PNL, astăzi fiind anunțată și depunerea jurământului de (re) învestire ca prefect.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*