Schimbare tactică la sugestia lui Antal, cu Voluntariul! Balint: „Înseamnă implicare, personalitate, decizia finală tot la mine rămâne!”

Ieir, la Voluntari, jocul ofensiv al echipei UTA s-a schimbat în bine după intrarea pe teren al lui Liviu Antal. Sau mai bine spus după ce fostul golgheter al campionatului Lituaniei a trecut în linia de atac, iar brazilianul Roger a trecut în locul său în banda dreaptă.

Schimbarea tactică a venit chiar la sugestia lui Antal și a fost acceptată imediat de Laszlo Balint, care – de altfel – spunea încă de la oficializarea transferurilor celor doi fotbaliști că ei sunt polivalenți și pot face schimb de posturi în teren. „Liviu a sesizat că adversarul are probleme în special pe zona centrală a defensivei și mi-a sugerat să-l trec în atac, lângă Hora. În plus, fiindcă știe și el că nu e la sută la sută din punct de vedere fizic și-a dorit să ajungă mult mai proaspăt la finalizare. După cum s-a văzut, cu Liviu în atac ne-am creat ocazii mari de gol, puteam marca mai repede golul de trei puncte. Am apreciat propunerea sa, înseamnă implicare, personalitate, de multe ori fotbaliștii simt mult mai bine jocul din teren decât noi, de pe margine. Oricum, decizia finală tot la mine rămâne. Dacă eram convins că Liviu nu poate da randament în atac și Roger în bandă nu aș fi schimbat niciodată. Ne bucurăm cu toții că a ieșit așa, sunt trei puncte foarte mari în economia clasamentului și pe deplin meritate la cum am jucat și am atacat în special în ultimele 20-25 de minute”, ne-a mărturisit antrenorul principal al „roș-albilor”.

Până la reușita din prelungiri al lui Erico, Antal a fost la capătul celei mai clare ocazii de gol utiste. După pasa inspirată a lui Rusu, experimentatul atacant a ajuns unu la unu  cu Lavin, dar a reluat din întoarcere exact în acesta. Tot la Antal, arădenii au mai cerut un penalty cu Voluntariul, la intervenția energică, cu ambele picioare înainte, a portarului Lavin. „Am văzut penalty de pe bancă, așa mi s-a și spus că la faza aia a fost un 11 metri. Poate că 8 din 10 arbitri ar fi dat, dar nu mai contează. Nu-mi place să comentez deciziile arbitrilor. Sunt convins că așa a văzut, nu a niciun fel de intenție. Important este că am trecut și peste, pentru că a fost un moment psihologic destul de dificil. Un minut-două, băieții au rămas cu faza respectivă întipărită în minte, dar ne-am scuturat repede, am crezut în victorie și, din fericire, iată că reușim să ne bucurăm”, a spus Laszlo Balint la finalul disputei de pe arena „Anghel Iordănescu”.

Arbitrul Ionuț Coza nu a scos deloc cartonașul galben în disputa de la Voluntari, jucători cu probleme medicale nu există, așa că meciul de sâmbătă cu FC Argeș poate fi abordat în aceeași formulă. „Singurul factor ce ne îngrijorează puțin este oboseala, dar sper să ne scuturăm rapid de ea prin ședința de refacere de azi și antrenamentele din zilele ce urmează. Meciul de sâmbătă e foarte, foarte important pentru UTA în acest punct al sezonului. Dacă vom reuși să legăm două victorii vom avea și mai mare încredere în forțele noastre, am putea deschide un drum frumos în fața noastră”, a mai punctat Gyuszi Balint.

După 17 etape scurse din sezonul 2020-2021 al Ligii 1, „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc ocupă poziția a 9-a, cu 21 de puncte, la doar trei lungimi de undă de formația de pe locul 6, de play-off, Chindia Târgoviște.

0
0

Articolul Schimbare tactică la sugestia lui Antal, cu Voluntariul! Balint: „Înseamnă implicare, personalitate, decizia finală tot la mine rămâne!” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*