SCM Politehnica, al doilea succes afară, acum la penultima clasată

Handbaliștii alb-violeți de la SCM Politehnica Timișoara și-au încheiat deplasările turului printr-un triumf repurtat în meciul jucat de la ora 18 în penultima rundă a primei părți din sezonul regular pe terenul penultimei clasate în elită, CSM Făgăraș, obținând astfel și al doilea succes afară în noul campionat, după cel semnat la București cu campioana Dinamo. Impunându-se cu 21-23 (9-11), prim-divizionarii de pe Bega cochetează astfel și în continuare cu prinderea unui loc în prima jumătate a zonei play-off, de pe care ar avea avantajul a două meciuri acasă în sferturile grupei I valorice.

Într-adevăr, mulțumită unei noi deplasări victorioase, gruparea timișoreană trage și pe mai departe măcar la poziția a patra, cu o etapă înaintea încheierii turului plasându-se în urma lui CSA Steaua, Potaissa Turda și Dinamo în grupul formațiilor cu câte 23 de puncte, alături de HC Dobrogea Sud Constanța și HC Odorhei, ultima deținând cea mai mare diferență de golaveraj grație noului record 39-20, semnat tot în această seară, la căderea cortinei peste runda a XII-a, acasă cu codașa Politehnica Iași.

Bănățenii au avut de jucat în fieful penultimei clasate, în sala Colegiului Național ”Radu Negru”, unde au pus punct recentelor două victorii pe teren propriu ale grupării aflate în cel de-al doilea sezon în elita handbalistică masculină, CSM Făgăraș. Doar pe hârtie o deplasare ușoară, ieșirea în județul Brașov a fost ceva mai facilă decât alte dificile examene ale timișorenilor pe alte terenuri, însă nu cea mai lesne misiune, îndeplinită însă cu brio prin conservarea avantajului avut la pauză: 21-23 (9-11).

Făgărășenii au suferit astfel întâiul eșec pe teren propriu din joia de 5 octombrie, când și nou-promovata CS Minaur se impunea în județul Brașov, după ce în prealabil și Dinamo, Potaissa și Steaua izbuteau fără excepție aceeași reușită de la începerea campionatului, doar mai apoi trecând ardelenii la victoriile acasă, 27-24 cu HC Vaslui și 30-27 cu CSU Suceava.

Poli a încheiat în schimb deplasările turului cu un bilanț de două victorii, două remize și 3 înfrângeri, așadar în 7 apariții din primele 12 ale noii campanii, ieșirile soldându-se cu un 24-23 pentru Dunărea la Călărași, 20-20 la Constanța, 23-21 pentru CSM la București, 25-25 la CSA Steaua, un victorios 23-26 la Dinamo, 27-24 pentru Potaissa la Turda și acest ultim 21-23.

N-a fost însă și ultima ieșire a ”violeților” pe 2017, căderea de cortină în Liga Zimbrilor pe anul în curs urmând a avea loc la Vaslui, în cea de-a doua etapă a returului, spre mijlocul lunii viitoare, cu mențiunea că până atunci urmează nu mai puțin de 3 apariții în Timișoara, cu CS Minaur sâmbătă 2 decembrie de la ora 16, cu CSU Suceava în optimile Cupei României iar cu Dunărea Călărași la startul returului, în jur de 10 decembrie.

În tot cazul, favoriții duelului direct cu penultimii clasați și-au păstrat statutul victorios, deținut prin succesele tur-retur din sezonul trecut, 27-20 în noiembrie 2016 la Timișoara și 28-25 anul acesta, în martie, la Făgăraș, unde în această seară alb-violeții s-au desprins încă după primele faze ale meciului și au rămas în frunte. Pe parcurs, după mijlocul reprizei a II-a, SCM Politehnica a avut un avantaj maxim de 7 goluri, 20-13 în minutul 48, micșorat aproape de finalul întâlnirii, când gazdele s-au apropiat la două goluri diferență, pe fondul inferiorității numerice a bănățenilor. Chiar și în aceste condiții, elevii lui Pero Milosevic au controlat ultimele faze ale disputei, reușind să mențină ritmul pozitiv și poziția din prima treime a clasamentului.

Timișorenii au fost nevoiți să pregătească deplasarea în Ardeal prin a se antrena exclusiv la Buziaș după succesul acasă de joia trecută cu HC Odorhei, localitate timișeană în care câștigau și meciurile amicale jucate în vară cu cei din Făgăraș, cu mențiunea că internaționalul Cristian Fenici a avut o pauză mai lungă cu o zi decât colegii lui de echipă în urma triumfului cu harghitenii, dat fiind faptul că nu era sută la sută refăcut după afecțiunea musculară ce l-a privat de prezența la Turda. Cu excepția entorsei de săptămâna trecută a lui Denis Neamțu, gruparea bănățeană nu s-a confruntat cu alte probleme medicale deosebite.

Marcatorii Politehnicii în jocul din această seară au fost Orbovic și Marjanovic cu câte 6 goluri, Krsto Milosevic cu 4, Hrimiuc 3 respectiv Lasica, Cîmpan, Șania și Fenici cu câte unul.

”Mă bucur că am început cu 3-4 goluri avantaj și, din nou, grație apărării, am controlat jocul de la un capăt la altul. În această conjunctură am luat un avans decisiv, chiar dacă au fost unele momente pe final când ne-am complicat puțin. Mă declar foarte foarte mulțumit de modul cum au răspuns băieții în această perioadă! Sper să putem să pregătim bine și jocul ce urmează, contra celor de la Baia Mare, iar pentru asta am avea nevoie în primul rând de sală disponibilă în cursul zilelor de sâmbătă și duminică”, a spus Pero Milosevic, antrenorul principal al ”violeților” de la SCM Politehnica.

Arbitri: Drăghici și Drăguț din Vrancea.

Rezultatele etapei a XII-a în Liga Zimbrilor, programul viitor și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice.

The post SCM Politehnica, al doilea succes afară, acum la penultima clasată appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*