SCM Politehnica învinge și la Oradea. ”Atuul nostru, apărarea”. Juniorii 2 cu cea mai mică medie a golurilor primite pe meci din țară

Juniorii 2 de la SCM Politehnica Timișoara și-au continuat astăzi seria invincibilă din ediția 2018-2019 a Campionatului Național juvenil prin a se impune și în sala ”Antonio Alexe”, la a doua deplasare începând de sâmbătă din tot atâtea etape pe noul parcurs în ”Grupa Principală – Valoare”.

După ce sâmbătă s-au lansat prin a câștiga la scor la Hunedoara în cursa de 10 runde spre turneul final de 8 echipe al ”Naționalului” de juniori 2 sub egida FRH, alb-violeții de pe Bega s-au impus și astăzi de la ora 14:30 pe palierul fazei principale pe grupe valorice a campionatului categoriei lor de vârstă, și tot prin a primi puține goluri.

Bănățenii și bihorenii se mai întâlneau în actuala ediție și în faza grupelor zonale, ”violeții” îndrumați de Atilla Ioan Horvath triumfând atunci la limită în calitate de vizitatori, 23-24 (12-14) pe 22 septembrie la Paleu, cum de altfel a fost cazul și în returul din ”Constantin Jude” din noiembrie, 23-22 (12-10), două dintre cele 12 victorii fără excepție pentru cei de pe Bega, însă de astă dată diferența a fost mai mare în favoarea juniorilor timișoreni: 20-27 (9-12).   

”Apărarea a mers și astăzi foarte bine, a fost atuul nostru, și suntem de fapt echipa cu cele mai puține goluri primite ca medie pe meci”, a semnalat antrenorul Horvath după partida disputată cu începere de la ora 14:30. Poliștii primeau 249 de goluri în cele 12 apariții din seria de calificare, în medie sub 21 pe meci, medie pe care au micșorat-o și mai mult prin cele 18 respectiv 20 de goluri încasate în ultimele zile.

ACS Alpha Oradea, care se califica de pe locul 3 din faza zonală în ”Grupa Principală – Valoare”, primea și sâmbătă tot 27 de goluri, în runda inaugurală, 27-22 pe terenul lui CSȘ Râmnicu Vâlcea, etapă în care timișorenii învingeau la Hunedoara cu diferența care i-a instalat în frunte, 18-38.

Nouă marcatori pe lista bănățenilor, în frunte cu Raul Bote, autor a 9 goluri, Chira înscriind 6, Grad 4, Ghimpău și Samuel Horvath câte două fiecare, iar Zamfirescu, Ulariu, Stolojan și Boancă unul fiecare.

Horvath a început astăzi cu Pal – Murariu, Zamfirescu, Bote, Moldovan, Chira și Horvath la schimb cu Șipoș, rulând tot efectivul convocat, cu o schimbare față de lotul de sâmbătă, Dumitrescu – accidentat și în recuperare, lăsându-i locul lui Boancă.

Urmează 3 săptămâni și jumătate de pregătiri ale juniorilor 2 poliști în noul Centru Olimpic handbalistic de pe Bega, răstimp în care Bote va juca în lotul național juvenil în Egipt, pentru ca primul weekend din martie să aducă și întâiul meci acasă al ”violeților” în grupa ”Valoare”, o reeditare a duelului direct din faza seriei zonale cu CSM Școlar Reșița. Timișorenii vor completa apoi turul grupei ”Valoare” pe 9 și 16 martie, la Râmnicu Vâlcea și acasă cu CSȘ Craiova. Primele două clasate în fiecare din cele 4 serii a câte 6 echipe după 10 runde se vor califica la turneul final național.

Într-un alt meci al zilei în această grupă, CSM Școlar Reșița – CSȘ Hunedoara 35-24 (18-11).

The post SCM Politehnica învinge și la Oradea. ”Atuul nostru, apărarea”. Juniorii 2 cu cea mai mică medie a golurilor primite pe meci din țară appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*