SCM Politehnica naufragiază pe litoral și e dusă mai în larg, pe locul 6 la final, dar fetele de la SCM câștigă primul joc al barajului iar juniorii 3 cu Academia Minaur la turneul final pe țară

Seară cu emoții pe mai multe fronturi pentru cei de pe semicerc la SCM Timișoara, alb-violeții fiind însă învinși unde pierdeau și în urmă cu nici două luni finala Cupei României și pentru a doua oară la rând în disputele directe de clasament pentru stabilirea ierarhiei finale cu AHC Dobrogea Sud, care a izbutit astfel efectuarea rocadei, încheind pe locul 5, șase pentru bănățeni, în coborâre cu o poziție față de sezonul regular dar staționari de la o ediție la alta. În schimb speranțe de promovare deja pe jumătate transpuse în fapte de colegele de la SCM Timișoara, triumfătoare la scor astăzi de la aceeași oră la debutul barajului de accedere în Liga Florilor, meciul de totul sau nimic fiind programat vineri tot de la ora 18 cu antepenultima clasată după returul elitei, CSU Danubius Galați.

Zile pline pentru secția de handbal a grupării ”Municipale” SCM Timișoara, ”violeții” Politehnicii reeditând în această seară la Constanța prezența de la începutul primăverii în patrulaterul Final4 al Cupei României, însă și cu același deznodământ și în campionat în fața dobrogenilor victorioși, pe când colegele de club au debutat cu un succes la scor în triunghiularul de promovare de la Cisnădie iar juniorii 3 se află în plină întrecere cu 3 apariții în grupe în tot atâtea zile în turneul final al Campionatului Național FRH de la Satu Mare, împotriva celor din Suceava, Baia Mare iar vineri a Științei Municipal Bacău, primele confruntări aducându-le victorii cu nordicele, 24-23 (17-12) cu CSU și 30-22 (17-10) astăzi de la 17:30 cu Academia Minaur. Echipele de pe Bega, implicate în țară în dueluri pe semicerc pe o axă geografică sud-est – nord-vest.

În elita masculină, finala pentru titlul național va avea nevoie de un alt treilea meci și decisiv marți 29 mai de la ora 20, pe terenul liderului în sezonul regular, CSA Steaua, după ce primele două jocuri au fost adjudecate de fiecare parte în deplasare, campioana Dinamo cu 25-27 (10-10) după aruncări de la 7 metri joia trecută iar roșu-albaștrii ieri cu 26-27 (12-14), însă confruntarea pentru locul 5 s-a încheiat deja după primele două întâlniri, AHC Dobrogea Sud impunându-se astăzi și în returul de la Constanța, 29-24 cu SCM Politehnica, după 15-14 la pauză.

În continuare fără căpitanul Cristian Fenici, încă după cel de-al doilea meci al sfertului de finală cu CSM București, pierdut la limită acasă, poliștii nu s-au lăsat deloc conduși până înaintea pauzei deplasării pe litoral, din contră, distanțându-se de două ori și la 3 goluri diferență, inclusiv la mijlocul reprizei I, 6-9 prin Vuk Milosevic, însă ocupanții locului 6 după retur au trecut în premieră în avantaj într-un reviriment cu 3 goluri la rând, două semnate de sârbul Crnoglavac și unul de veteranul Toma, 12-11 în minutul 26.

Tot cu 3 goluri succesive dar primele după pauză, dintre care două în contul ex-reșițeanului Rohozneanu, s-a și desprins decisiv AHC Dobrogea Sud, care a atins maximul de 26-18 cu 13 minute înainte de final, asigurându-și saltul ierarhic cu un loc în ierarhia finală, peste învinșii bănățeni, anul trecut depășiți în aceleași meciuri directe pentru poziția a cincea cu HC Odorhei, între timp retrasă din elita masculină.

Filip Marjanovic a marcat 9 goluri pentru timișoreni, dintre care 5 din aruncări de la 7 metri, iar compatriotul Orbovic și Șania câte 4 fiecare, Vuk Milosevic și Ștefan câte două iar Lasica, Păiuș și Santeiu câte unul fiecare, pe când Crnoglavac a fost golgeterul învingătorilor, cu 7 reușite, urmat de Ignat și Vujovic cu câte 4, Markoski, Nikolic, Rohozneanu și Toma cu câte 3 fiecare iar Buricea cu două goluri și Malinoski cu unul. Egalitate în schimb la eliminări temporare, câte 3 de fiecare parte și toate după pauză în contul unor handbaliști din spațiul ex-iugoslav, cu o excepție, Flavius Cîmpan.

Iar tot în două meciuri și-a păstrat și locul 7 în clasamentul final Dunărea Călărași, în dauna băimărenilor. Și tot în această seară a demarat și seria partidelor pentru locul 3 și medaliile de bronz, proaspăta câștigătoare a Cupei Challenge, Potaissa, trecând la Turda cu 26-24 de CSM București, care va găzdui luni meciul 2.

Eșec al băieților la malul Mării Negre, triumf al secund divizionarelor de la SCM Timișoara, la debutul turneului triunghiular de promovare în Liga Florilor, elevele lui Lucian Ghiulai detașându-se clar de a treia clasată în seria estică a ligii secunde, CSU Știința București, de care au trecut la Cisnădie într-un meci început tot la ora 18 cu 28-17 (14-8).

Aflate spre încheierea primului lor sezon de la lansarea grupării SCM Timișoara în Divizia A – Seria B, handbalistele din Banat se află acum în fața meciului cheie pentru accederea în elită, programat vineri la ora 18 cu a 12-a și antepenultima clasată în Liga Florilor după sezonul regular, CSU Danubius Galați, care cu această ocazie debutează la rândul ei mâine în turneul de baraj.

Moldavele au încheiat returul vinerea trecută printr-un 20-33 acasă cu CSM București, după ce își risipeau orice șanse de a evita pozițiile de baraj 11-12 prin eșecul cu 27-19 din penultima rundă la HC Zalău, iar timișorencele vor căuta să le deposedeze vineri seară de statutul prim-divizionar, într-o dispută care pe care, de a fi sau a nu fi în elită.

Clasate pe locul 2 în seria vestică după Minaur, care a readus astfel Baia Mare pe scena unei prime divizii pe care a dominat-o în cursul acestui deceniu, timișorencele de la SCM au confirmat în această seară calculele hârtiei și dețineau 11 goluri avans deja la mijlocul reprizei a II-a, confortabilă marjă conservată chiar și pe fondul rulării ulterioare a aproape întregului efectiv, din care marcatoare au fost D. Predoi și Muntean cu câte 5 goluri fiecare, Filip 4, Florea 3, Markovic, Rădoi, C. Predoi și Onicaș câte două fiecare iar Klimek, Sas și Ghiocel câte unul.

În celălalt triunghiular separat al barajului de promovare, pentru deciderea celuilalt loc în ediția 2018/9 a Ligii Florilor, a doua clasată în seria estică, CSU Neptun Constanța, a izbutit precum timișorencele să se impună în fața ocupantei locului 3 după sezonul regular al Seriei B în Divizia A, 22-19 cu Dacia Mioveni, urmând ca vineri de la ora 16 să aibă loc meciul cheie al dobrogencelor, cu a 11-a clasată în elită, CSM Slatina.

 

The post SCM Politehnica naufragiază pe litoral și e dusă mai în larg, pe locul 6 la final, dar fetele de la SCM câștigă primul joc al barajului iar juniorii 3 cu Academia Minaur la turneul final pe țară appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*