SCM Politehnica – Potaissa, duel de podium la Timișoara. Turdenii, învinși în ultimele 5 jocuri pe Bega dar cu punctaj maxim în 2018

Până la un punct în noul an dominantă fără greș pe teren propriu în actualul campionat, SCM Politehnica este acum în căutarea primei victorii în sala ”Constantin Jude” după o neașteptată serie de 3 eșecuri acasă cu toți oaspeții bucureșteni, iar în față îi stă secund clasata Potaissa Turda, ultimă reprezentantă a semicercului masculin intern în ediția în curs a cupelor europene dar și cea mai prolifică autoare de goluri în primele 22 de etape din sezonul regular. Duelul vestului în liga rămasă cu doar 12 participante este unul de podium, între vecine de clasament, dar despărțite de 7 puncte.

Poli a pierdut ultimele 3 jocuri acasă, cu CSM, CSA Steaua și Dinamo, toate din București, primind 29, 27 și 31 de goluri

Galben-albaștrii ex-polistului Horațiu Gal s-au detașat în postura în care erau poliștii ”violeți” după sezonul de toamnă, și anume pe locul secund, gruparea din județul Cluj câștigând toate cele 7 partide de campionat avute în noul an 2018, și nu oricum, ci prin a manifesta cea mai mare eficacitate în primul eșalon, cu o medie de 29 de goluri înscrise pe etapă.

Învingătoare la scor de la reluarea returului atât la Baia Mare cât și la Vaslui, iar apoi destul de strâns la Suceava, Potaissa s-a impus cel mai recent prin a se apropia mediei de goluri marcate, 28-24 în meciul acasă de miercuri seară cu CSM București, căreia i s-a opus cu succes Ionuț Irimuș, salutar în intervenții, la cealaltă poartă punctând în voie Georgică Cântec, principal autor cu 8 goluri între cei 9 marcatori ai formației clujene, urmat pe listă de Ghiță cu 6 reușite și Asoltanei respectiv Ignat cu câte 3.

Pe de altă parte însă, turdenii au pierdut cu o singură excepție deplasările avute la celelalte echipe din zona play-off, mai întâi la final de septembrie la limită la Călărași, iar apoi și ieșirea imediat următoare, la Constanța, cu 29-27, CSA Steaua bisând triumfuri tur-retur în dauna ardelenilor printr-un identic 29-27 la Chiajna iar HC Odorhei tranșând favorabil în decembrie ceea ce avea să rămână ultimul ei meci de campionat înaintea dispariției din elită, 27-23.

În plus, Potaissa, care este una dintre cele două prim-divizionare ce n-a remizat în actuala campanie, n-a fost în apele ei nici în vizitele din ultimii 4 ani în sala ”Constantin Jude”, unde ultima oară triumfa cu 25-27 în martie 2014, după care au urmat 5 corecții din partea gazdelor bănățene.

Începând din septembrie 2014, 31-28 pentru poliști, care s-au impus apoi acasă de câte două ori pe sezon în fața oaspeților din Turda, mai întâi cu 29-22 în august 2015 dar și în turul finalei mici, iar în campania imediat următoare cu 28-20 în octombrie 2016 și în jocul 2 din sferturile fazei play-off.

SCM Politehnica, deși fără Daskaloski în poartă și căpitanul Fenici, s-a reabilitat tot miercuri la Focșani, învingând pentru a treia oară la rând în Moldova și revenind astfel pe podium, dat fiind și jocul rezultatelor, așadar cu aportul Potaissei, care a dispus de CSM București. Elevii lui Pero Milosevic sunt la penultimul meci acasă în retur dar și la ultimul înaintea deplasării la malul mării, pentru turneul Final4 al Cupei României, de la finele săptămânii viitoare, bănățenii având în principiu dueluri mai abordabile după revenirea de la Constanța, și anume pe teren propriu cu CSM Făgăraș și la Baia Mare.

Apropo de Cupa României, cei din Turda, care nici ei nu vor juca etapa viitoare, precum timișorenii, și vor mai ieși apoi la Dinamo, încheind acasă cu cei din Focșani, au renunțat în actualul sezon la ruta întrecerii eliminatorii, fiind scoși din cursă pe teren propriu de Minaur, asta după ce în campania anterioară au ratat de puțin toate obiectivele, în încercarea de a alerga după 3 iepuri deodată. Potaissa nu intra din nou de puțin în finala primei ligi, rămânând la stadiul de semifinalistă și în 2017, dar nici nu se impunea în Cupa României, adjudecată tot de Dinamo, pe când în Challenge Cup a pierdut finala. În consecință, având drept țel pătrunderea în ultimul act pentru adjudecarea titlului național dar și repetarea traseului în cupele europene, în care sferturile îi rezervă oponenți din Norvegia iar în eventualitatea calificării din Islanda sau Rusia, clubul din Turda s-a axat în acest sezon mai ales pe campionat și Challenge Cup, nouă abordare în care speră să aibă succes.

SCM Politehnica – Potaissa este al doilea joc al etapei a XXIII-a, televizat pe TVR2 duminică de la 16:30 și arbitrat de Șerbu și Vasilescu. Programul rundei și clasamentul, pe coloana datelor tehnice. 

The post SCM Politehnica – Potaissa, duel de podium la Timișoara. Turdenii, învinși în ultimele 5 jocuri pe Bega dar cu punctaj maxim în 2018 appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*