SCM Timișoara, 29-19 cu Kikinda în unicul amical jucat acasă

Noul sezon al ligii secunde de handbal feminin va începe în seria vestică sâmbătă dimineață, când nou înființata SCM Timișoara va debuta de la ora 11 la Târgu Secuiesc iar CSU de Vest de la ora 9 acasă cu FC Argeș, însă până atunci gruparea creată în acest an a disputat și un ultim joc de verificare, primul pe teren propriu, dispunând clar de Kikinda, a cincea din 10 echipe în sezonul regular al ediției precedente a Superligii din Serbia.

SCM Timișoara va porni așadar la drum în Divizia A – Seria B în condiții de deplasare, urmând să găzduiască primul meci în etapa a II-a a grupei vestice, la sfârșitul săptămânii viitoare, împotriva celor de la Național Râmnicu Vâlcea, ultima testare coincizând cu o primă partidă acasă, în compania handbalistelor din Kikinda, pe locul 5 după Medicina, Bekament Bukovicka Banja, Jagodina și Naisa în campania trecută din Superliga vecinelor de la sud-vest, și care vor începe viitorul sezon la sfârșitul săptămânii viitoare, contra celor de la Naisa.

În singurul amical jucat pe propriul teren, handbalistele de la SCM Timișoara au învins astăzi formația în alb-roșu din Kikinda cu 29-19 la pauză 17-6, după un meci dominat categoric de gazde mai ales pe parcursul primei reprize.

Principalele marcatoare ale învingătoarelor au fost Sabine Klimek, autoare a 8 goluri, Cristina Predoi cu 5 reușite, Diana Predoi și Daira Ghiocel cu câte 4, urmate pe listă de Manole, Muntean și Manda – fiecare cu câte două goluri, respectiv Moldoveanu și Sas cu câte unul, respectiv Mitrovic de 5 ori, Zizic 4 goluri, Stepanovic 3, Bajkin, Ristic și Sivcev câte două și Ardala unul în contul echipei din Kikinda.

Din partea lui SCM Timișoara, care își propune promovarea, antrenorul principal Lucian Ghiulai s-a declarat mulțumit mai ales de prestația din defensivă în amicalul cu Kikinda, însă dorește ca jocul echipei lui să fie din ce în ce mai convingător: ”Echipa e pregătită destul de bine, sunt mulțumit de modul în care au abordat faza de apărare. Am lucrat foarte mult la antrenamente faza defensivă și se pare că dă roade munca noastră de opt săptămâni. Relații de joc s-au legat destul de bine, pentru că am lucrat pe posturile apropiate; încă mai avem probleme de coeziune pe atac, pentru că echipa e nouă. Mergem la Târgu Secuiesc în prima etapă și le mulțumim celor din conducere că ne-au facilitat ajungerea acolo cu o zi înainte de meci și cu antrenament în sala de joc. Noi ne impunem să tratăm fiecare joc cu maximă seriozitate într-un campionat lung. Vom întâlni frecvent echipe incomode și nu ne putem permite să pierdem puncte; chiar trebuie să câștigăm toate, absolut toate jocurile și să ne concentrăm la fel pe fiecare meci.”

Programul rundei inaugurale din weekend în Divizia A – Seria B, pe coloana dreaptă. La masculin, CSU Politehnica va debuta duminică la 10 pe teren propriu contra Universității Craiova.

 

The post SCM Timișoara, 29-19 cu Kikinda în unicul amical jucat acasă appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*