SCM Timișoara debutează victorios în Divizia A, la Târgu Secuiesc. CSU de Vest Timișoara, învinsă acasă de FC Argeș

Cele două formații timișorene de handbal feminin și-au început în această dimineață parcursul în Divizia A, seria B. CSU de Vest Timișoara a întâlnit acasă pe FC Argeș, cu oaspetele învingătoare, scor 35-40. Nou-înființata SCM Timișoara a jucat primul său meci oficial la Târgu Secuiesc unde s-a impus cu 41-27.

Sâmbătă dimineață, de la ora 9, la sala Banu Sport s-au întâlnit CSU de Vest Timișoara și FC Argeș, în primul meci din noua ediție a Seriei B din eșalonul secund. Gazdele au condus la două lungimi în primele minute, iar vizitatoarele au preluat conducerea în minutul 10 (6-7). La pauză scorul a fost 19-22. Timișorencele au revenit în debutul părții secunde și au egalat la 24, dar FC Argeș s-a desprins până la un avans maxim de 6 goluri. S-a încheiat 35-40. Trei jucătoare de la formația pregătită de Sorinel Voicu, CSU de Vest, au reușit câte 7 goluri: Carla Puta, Mădălina Istrate și Alina Cioriciu, urmate de Florina Biro cu 6 goluri. Cea mai bună marcatoare a partidei a fost Mihaela Obedeanu, de la oaspete, cu 11 goluri, urmată de Ana Udrea cu 10.

Sursa foto: facebook.com/handbalscmtimisoara

SCM Timișoara a început de la ora 11 primul meci oficial din scurta sa istorie. Cea mai nouă secție de la clubul municipal și-a început aventura în liga secundă pe terenul celor de la KSE Târgu Secuiesc. Elevele lui Lucian Ghiulai s-au desprins decisiv încă din prima repriză în care au primit doar 8 goluri și au înscris 19. Ecartul a crescut și în partea secundă și rezultatul final a fost 41-27 pentru SCM Timișoara. Cele mai bune marcatoare de la bănățence au fost Sabine Klimek și Cristina Predoi, reușind câte 9 goluri.

În prima rundă din seria B au fost multe partide dezechilibrate, cu patru dintre acestea încheiate cu diferențe de peste 14 puncte. Cel mai mare ecart a fost la Baia Mare unde CS Minaur a trecut de ACS Crișul Chișineu Criș cu 44-17. Cele mai mici diferențe au fost de cinci goluri, în meciul dintre CSU de Vest și FC Argeș, respectiv la Râmnicu Vâlcea-CS Dacia Mioveni 2012. Ultimul meci al rundei se joacă duminică la Târgu  Mureș.

Etapa următoare este programată la sfârșitul săptămânii viitoare. CSU de Vest Timișoara va întâlni penultima clasată, CSU Oradea, în deplasare. SCM Timișoara va juca primul meci oficial pe propriul cu Național Râmnicu Vâlcea.

The post SCM Timișoara debutează victorios în Divizia A, la Târgu Secuiesc. CSU de Vest Timișoara, învinsă acasă de FC Argeș appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*