SCM Timișoara, la al doilea succes în Liga Națională. Alb-violetele răstoarnă scorul la Alba Iulia după pauza mare

Fetele de la SCM Timișoara au obținut al doilea succes în campionat și primul în deplasare. Alb-violetele s-au impus cu 78-72 pe terenul celeilalte nou-promovate, CSU Alba Iulia, pe sferturi: 22-23, 10-17, 21-11 și 25-21. În prima parte cele două echipe și-au împărțit perioadele în care au condus, iar gazdele au avut un avans maxim de 11 puncte. Timișorencele au preluat controlul partidei în sfertul trei.

Gazdele veneau după ce au jucat luni în campionat și joi în Liga Europei Centrale, în timp ce timișorencele au avut meci duminica trecută. Alb-violetele au fost nevoite să se antreneze la Buziaș toată săptămâna de după duelul cu Alexandria. Sala Constantin Jude a fost ocupată cu circ contemporan.

CSU Alba Iulia a început meciul cu Fodor, Fleșer, January, Fleming și Radovic. SCM Timișoara le-a avut în formula de start pe Lloyd, Ivășchescu, Conwright, Ardelean și Burdgess. Fodor și Conwright marcau primele puncte de după semicerc, iar gazdele se duceau la 7-3 după două minute. Mihai Coldea a cerut timp de odihnă, iar timișorencele reușeau un run de 11 puncte și preluau conducerea, 7-14. A fost rândul lui Manuel Rodriguez să ceară time-out. Gazdele aveau să încheie în avantaj primul sfert după ce alb-violetele au pierdut mingea cu câteva secunde rămase până la finalul perioadei de joc. Morrissette a dus rapid mingea lângă coșul advers, iar Fleming a înscris pentru 23-22.

Bănățencele au avut momente cu ratări consecutive din apropierea inelului, iar alb-albastrele au speculat aceste erori și s-au distanțat la 11 puncte, 34-23. Timișorencele au avut nevoie de aproape opt minute pentru a înscrie primul coș din acțiune în sfertul secund, prin Filip, de la distanță. La pauza mare scorul a fost 40-32.

La revenirea de la vestiare timișorencele au reușit 7 puncte la rând și s-au apropiat la o lungime după „trița” lui Conwright, 40-39. A urmat un run de 9 puncte pentru alb-violete care preluau conducerea, 44-50 în minutul 27. La ultima pauză scorul era 50-53. Timișorencele s-au dus la un avans de 9 puncte în minutul 37, 60-69. Oaspetele dominau la recuperare sub panoul advers, în timp ce gazdele au avut probleme de la linia de fault. CSU a ieșit la presing pe tot terenul în ultimele minute și Fleming a strâns ecartul la patru lungimi, 68-72 când mai era un minut și jumătate. Filip a înscris de la distanță și a asigurat un final liniștit pentru SCM Timișoara. S-a încheiat 72-78 și formația de pe Bega obține primul succes extern care contează în clasament, după ce victoria de la Galați a fost anulată. Oaspetele au făcut diferența cu două „trițe” în plus (6 față de 4) și 4 libere transformate (14 față de 10). Gazdele au avut două coșuri în plus de două puncte.

Maegan Conwright a fost coșghetera partidei cu 26 de puncte la care a adăugat 5 pase decisive. Leeza Burdgess a încheiat în double-double cu 17 puncte și 12 recuperări. Pentru SCM Timișoara au mai marcat: Lloyd 15 puncte, Ardelean 11, Filip 7 și Brosovszky 2 puncte. Ashley Morrissette a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor cu 23 de puncte. Pentru fosta vicecampioană au mai înscris: Radovic 12 puncte (double-double cu 11 recuperări), January 11 puncte, Fleming 10, Fodor 9, Fleșer 3, Crăciun 2 și Cutaș 2 puncte.

Cu acest rezultat SCM Timișoara a urcat pe locul 7 cu 7 puncte (2 victorii și 3 înfrângeri), fiind la egalitate cu Universitatea Cluj și Sirius Târgu Mureș. Pentru timișorence urmează o partidă pe propriul teren. Sâmbătă, de la ora 19, Sirius Târgu Mureș vine la sala Constantin Jude.

The post SCM Timișoara, la al doilea succes în Liga Națională. Alb-violetele răstoarnă scorul la Alba Iulia după pauza mare appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*