SCM Timișoara nu smulge acasă nici un sfert campioanei lider de grupă după 3 victorii afară în FIBA Europe Cup: 86:94 cu CSM CSU Oradea

Reveniți sâmbătă seară pe teren propriu după înfrângerea de săptămâna trecută cu 79:70 la Cluj, baschetbaliștii Timișoarei au suferit al treilea eșec în tot atâtea etape, și aproximativ la aceeași diferență, 86:94 (32:36) cu deținătoarea titlului, CSM CSU Oradea, care a câștigat de puțin sferturi echilibrate, după ce primul, de departe cel mai ineficace, s-a încheiat la egalitate. Roșu-albaștrii bihoreni, fruntași cu 4 victorii din 4 runde în Grupa D din FIBA Europe Cup, ultimele 3 succese fiind repurtate strict în deplasare, s-au impus în sala ”Constantin Jude” între ieșirea de miercuri în cupele europene la Sibiu, cu 69:75, și primirea miercuri a secund clasatei cu trei triumfuri, Bahcesehir College. 

Campionii au avut o dificilă deplasare la mijlocul săptămânii în etapa a IV-a din seria patrulater a fazei grupelor în cupele europene, câștigând 3 sferturi ale întâlnirii de la Sibiu, în care îl cedau la scor pe cel de-al doilea, cu 28:5, conduși fiind implicit la pauză cu 45:32, în ceea ce a fost a patra seară consecutivă de miercuri cu apariții în FIBA Europe Cup odată ce treceau și acasă în tur de cei de pe Cibin tot la 6 puncte, cu 92:86, iar sâmbătă de la ora 18:45 au căutat să-și păstreze făgașul dorit și în Grupa A valorică din Liga Națională, fără a-și mai permite o înfrângere pe teren advers.

Orădenii pierdeau primele două ieșiri ale noului campionat al elitei, la Steaua și U-BT Cluj, câștigând-o apoi pe cea de-a treia, la ”violeții” din Trivale, dar și etapa trecută acasă, 85:73 cu sibienii, iar în meciul televizat din Banat etalându-și plusul valoric și de rutină competițională. A fost strâns și în crescendo, 14:14, 18:22, 24:26 și 30:32, al doilea eșec la rând pe propriul parchet pentru elevii lui Dragan Petricevic. 

Oaspeții au condus în marea majoritate a timpului, cu maxim 17 puncte la mijlocul sfertului final, avantaj mai mult decât înjumătățit în ultimele 5 minute, dar în general la o diferență cifrică, scorul fiind pe muchie după reveniri timișorene la finele celui inaugural, la mijlocul celui de-al doilea respectiv la 58:56 spre încheierea celui de-al treilea.

Meciul a fost destul de echilibrat și cu etalări combinative, prin numeroase pase și pătrunderi sub panouri, ceva mai precise din partea vizitatorilor mai bine clasați, care au agonisit puncte în special prin cinciul de start și pe mâna lui Dragan Zekovic în aruncările de la distanță, cu 6 reușite din 8 tentative și un total de 28 în propriul cont, chiar și așa nu coșgheter al partidei, Troy Franklin Jr. – foto, cu 30 de puncte, inclusiv din 7 ”trițe”, drept cel mai utilizat jucător sâmbătă seară, 35 de minute, încercând de 14 ori de la distanță.  

Rotația efectivului lui Cristian Achim, ceva mai completă, plusul favoriților manifestându-se și în jocul defensiv, mai ermetic dar mai ales disciplinat, fără multe greșeli, în schimb cu un total de 12 recuperări în plus efectuate față de învinși.

La start cu Zekovic, Fometescu, Broussard, Richard și Valeika, oaspeții au înscris primele coșuri, prin același Dragan Zekovic, de la distanță dar și coș cu fault, primele puncte ale ”violeților” fiind marcate abia în minutul 3, de Adam Mirkovic. Și alte coșuri succesive ale orădenilor, 2:10 prin Broussard și Zekovic, la care gazdele, în 5-ul de debut Mirkovic, Brown Pesakovic, Komatina, Popa, au mai înscris abia în minutul 5 prin Milos Komatina, însă și Zekovic a punctat apoi pe atacul imediat următor.

Opt puncte diferență ce aveau să se regăsească și în scorul final. Pe moment, Achim efectua o dublă înlocuire, apelând atât la Giordan Lee Watson cât și la ex-timișoreanul Cătălin Baciu, cu mențiunea că un pivot al ”violeților” sosit de la bihoreni n-a evoluat, și anume Laci Lazar, Petricevic bazându-se pe 9 jucători, dintre care mai puțin pe belgianul Gorgemans, nici 14 minute, și Abu Teir, șapte.

Troy Franklin a replicat și el, primele puncte ale unei seri fructuoase, din aruncări libere dar și de la distanță, 9:12 în minutul 8, următoarele două aducând egalitatea la 14, scor al sfertului I, după ce Baciu mărea diferența dar Komatina, Pesakovic și Gorgemans strict din a doua ”liberă” o anihilau ulterior. 

De la cel mai echilibrat și ineficace scor, la cel mai dezechilibrat ca scor final, 18:22 în sfertul 2. Demarat entuziasmant de timișoreni, prin aruncările ochite de la distanță de Pesakovic și Franklin Jr, tot Pesakovic extinzând avantajul la 22:16, semnal pentru ca antrenorul Achim să solicite timp de odihnă. 

Iar CSM CSU a egalat fără a mai primi puncte, înscriind strict de la libere prin Popescu, Zekovic și Barnette,la care Franklin Jr. a mai preluat o dată conducerea, de la distanță: 25:22.

Schimbări de ambele părți, mai multe la gazde, și o trecere a oaspeților în avantaj tot din aruncări libere, abia în cel de-al șaselea minut punctând Broussard din acțiune. Fometescu a mai mărit puțin marja, Franklin Jr. a redus-o la minim, dar Zekovic l-a imitat de la distanță și Richard a făcut 30:36, Pesakovic fiind cu ultimul cuvânt înaintea pauzei… 32:36. 

Partea secundă a început cu atacuri valorificate de ambele părți, timișorenii marcând de fiecare dată primii dar CSM CSU Oradea replicând de 4 ori la rând. Brusc, gazdele n-au mai găsit la fel de lesne rutele spre coș, Watson și Barnette înscriind în schimb la rând pentru vizitatori, 40:50. Păstrat de două ori la rând de Watson, dar apoi și de Barnette respectiv Richard, 48:58 în minutul 26.

Ripostă a alb-violeților, tot de la distanță prin Franklin Jr. dar și prin pivotul Gorgemans, și din acțiune, și de la libere, Adam Mirkovic comprimând handicapul la 56:58 cu 65 de secunde rămase de jucat. Ultimul minut din sfertul 3, la dispoziția oaspeților, marcatori prin Broussard și Barnette – din libere. 56:62.

Orădenii au marcat și primele 6 puncte ale sfertului final, 56:68, Petricevic solicitând timp de odihnă iar Pesakovic înscriind de la distanță, dar diferența doar s-a majorat, chiar dacă Popa a marcat și el de la distanță. A făcut-o și Zekovic iar Richard a stabilit diferența maximă a jocului, 67:84. Mai erau 5 minute. Trei puncte de strădanii bănățene dar un singur punct recuperat, 78:94. Ultimele nici 120 de secunde au fost ale amfitrionilor, dar era prea târziu, gândurile comutându-se de-acum spre deplasarea pe Cibin, la finele turului. Iar apoi și cea la Pitești…

Pe lângă Franklin Jr., duoul sârb Pesakovic – Komatina a strâns laolaltă tot 30 de puncte, 16 respectiv 14, în peste 30 de minute jucate fiecare. Zece a semnat pivotul belgian Gorgemans, opt Mirkovic, pe când Brown numai cinci, al treilea cel mai jucat component al gazdelor, 28 de minute, iar Popa 3. În schimb Dragoste și Abu Teir n-au înscris, iar nici Coconea n-a jucat. 

De partea cealaltă, Broussard a fost al doilea marcator al formației lui Achim, cu 19 puncte, în cel mai mult timp jucat de la oaspeți, 32 de minute, și ca al doilea la recuperare, cu 7, pe când 18 puncte a înscris Barnette, cu 8 recuperări în 24 de minute. Watson a marcat 10 puncte iar al doilea cel mai utilizat component al lotului oaspeților, Richard, opt puncte în 31 de minute. Între cei 9 marcatori, mai puțin Markovic, și Valeika, cu 5 puncte, Fometescu 3, Baciu două și Petrescu unul. 

Și sibienii au câștigat în deplasare, în uvertura etapei a VI-a, la Pitești. Programul rundelor 6-7, pe coloana dreaptă, a clasamentului. 

The post SCM Timișoara nu smulge acasă nici un sfert campioanei lider de grupă după 3 victorii afară în FIBA Europe Cup: 86:94 cu CSM CSU Oradea appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*