SCM Timișoara pierde în fața prim-divizionarei Danubius Galați. Juniorii de la SCM, semifinală pe țară cu CSM București

Handbalul feminin timișorean a bătut în această seară la poarta elitei Liga Florilor, într-o tentativă de a reveni după nu mai puțin de 11 ani pe scena primei divizii, în acest caz prin noua formație a ”Municipalului” de pe Bega, temerară în a aspira la promovare încă din sezonul de debut în seria vestică a ligii secunde. Învingătoare detașată ieri în dauna bucureștencelor de la CSU Știința, SCM s-a lovit astăzi tot de la ora 18 de antepenultima clasată în primul eșalon, CSU Danubius Galați, care și-a apărat statutul prim-divizionar prin a domina meciul cheie al triunghiularului din Sala Polivalentă Măgura Cisnădie.

Deși triunghiularul de promovare-retrogradare nu s-a încheiat, ultima dispută fiind programată sâmbătă de la ora 18 în aceeași incintă, între gălățence și bucureștence, CSU Danubius s-a instalat prin victoria de astăzi ca foarte mare favorită pe locul 1 al seriei, unicul ce asigură prezența în elita Liga Florilor în ediția 2018-2019.

Formația dunăreană, care încheia vinerea trecută returul în Liga Florilor printr-o înfrângere acasă cu CSM București și cu bilanțul 26 7 0 19 513-591 21 de puncte, a 12-a în ierarhie dar și ultima în fața retrogradatelor AHCM Slobozia și CS Rapid Usl Metrou București, s-a desprins încă din repriza I a partidei cu timișorencele, 14-9 la pauză, mărindu-și avantajul și în partea secundă, 27-19.

Bănățencele ajunse la baraj de pe locul 2 în seria vestică a Diviziei A au nădăjduit într-o surpriză și în răsturnarea ierarhiilor însă decalajul valoric este destul de semnificativ chiar și între prim-divizionare nevoite să treacă prin furcile caudine ale turneului de supraviețuire și grupări de podium din liga secundă. Iar diferența s-a manifestat și mai clar în celălalt triunghiular al barajului, în care a 11-a clasată în Liga Florilor, CSM Slatina, care promova anul trecut de pe primul loc din seria vestică, a dispus categoric de la ora 16, cu 42-25, la pauză 24-11, de a doua clasată în seria estică a Diviziei A, CSU Neptun Constanța, la rândul ei o ex-prim-divizionară în acest deceniu. La fel, dobrogencele câștigau ieri împotriva celei de-a treia clasate în Divizia A – Seria B, fără însă a face față rigorilor impuse de prim-divizionara de pe Olt.

În cazul în care calculele hârtiei vor fi confirmate sâmbătă, atunci cluburile din Galați și Slatina își vor păstra statutul prim-divizionar dar și grupările SCM Timișoara și CSU Neptun Constanța vor disputa duminică de la ora 10 un meci de consolare al secund clasatelor în seriile triunghiular, fără alte implicații în privința promovării, amânată cu un an.

La nivel juvenil, pe semicercul băieților, o calificare a juniorilor 3 de la SCM Timișoara în semifinalele Campionatului Național FRH, în cadrul turneului final de la Satu Mare, unde, deși au pierdut astăzi în premieră după victoriile în zile consecutive cu cei din Suceava și Baia Mare, 24-28 (14-15) în duelul pentru locul 1 într-una dintre seriile patrulater, în fața Științei Municipal Bacău, bănățenii și-au asigurat biletele pentru Final4, oponenți fiindu-le sâmbătă cei de la CSM București. Alte grupări de peste munți și în cealaltă semifinală, dintre băcăuani și cei din Medgidia.

CSM București a câștigat la scoruri foarte mari cele 3 meciuri din seria sa, 44-19 cu Potaissa Turda, 40-25 cu CSM Ploiești și 43-24 cu CSȘ Medgidia.

The post SCM Timișoara pierde în fața prim-divizionarei Danubius Galați. Juniorii de la SCM, semifinală pe țară cu CSM București appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*