SCM Timișoara și CSU de Vest, cele mai clare victorii din acest campionat

Secund divizionarele de handbal feminin ale Timișoarei au obținut sâmbătă după prânz cele mai detașate succese din acest campionat, gruparea de pe locul secund, SCM, la o diferență de 15 goluri în meciul găzduit de la ora 13 cu bihorencele, iar CSU de Vest la zece goluri în deplasarea la Târgu Secuiesc.

SCM Timișoara, care în cursul săptămânii a anunțat achiziționarea încă unei jucătoare de peste hotare, portarul de 35 de ani Adrijana Miskovic, s-a detașat categoric în sala ”Constantin Jude” de vizitatoarele din Țara Crișurilor, 36-21 (19-10) cu a șasea clasată CSU Oradea, gruparea nou înființată pe Bega mărind astfel diferența de scor la care s-a impus acasă în acest tur de campionat, de la 7 și 6 goluri în primele apariții pe teren propriu, la 12 respectiv chiar 15 în cele mai recente.

Tot în cadrul rundei a VIII-a din seria vestică a Diviziei A de handbal feminin concitadina CSU de Vest a întrerupt prima secvență din acest sezon de două înfrângeri la rând prin a-și asigura încă de la pauză un avantaj categoric în deplasarea de la ora 12,30, 32-22 (21-10) în fief-ul penultimei clasate, KSE Târgu Secuiesc, rămasă astfel cu o singură victorie în campania de acomodare la acest nivel.

Timișorencele au reușit a doua victorie în deplasare după cea din runda secundă, care coincidea atunci cu întâiul triumf al elevelor lui Sorinel Voicu în noul campionat, 21-19 la CSU Oradea, urcând astfel în clasament cu un număr egal de succese și înfrângeri tocmai peste bihorence.

Etapa de sâmbătă a consemnat în general triumfuri ale gazdelor, mai puțin în secuime, unde s-a impus și Crișul Chișineu-Criș, la ”lanterna roșie”, însă s-a înregistrat și o victorie pe teren propriu la ”masa verde”, în contul liderului CS Minaur, dat fiind neprezentarea celor de la Mureșul Târgu Mureș la Baia Mare, din motive legate de lipsa de efectiv.

Runda viitoare, în weekend, CSU de Vest primește vizita celei de-a treia clasate, Național Râmnicu Vâlcea, de care este devansată cu 3 puncte, iar tot în etapa a 9-a SCM Timișoara va juca în deplasare la junioarele de la Olimpic Târgu Mureș. Ulterior, miercuri 15 noiembrie, este programată o rundă intermediară, în care SCM joacă pe teren propriu cu Crișul Chișineu-Criș, pe când CSU de Vest la liderul Minaur. Despre noua achiziție Miskovic se mai poate menționa că a semnat pe acest sezon cu opțiune de prelungire pe încă unul, în cazul în care SCM Timișoara promovează în Liga Florilor, jucătoarea cu dublă cetățenie, sârbă și croată, mai evoluând în trecut pe semicercul românesc, la CSM Cetate Deva, în perioada 2013-2015. Anterior a mai evoluat la echipe din Serbia, ZRK Kikinda și RK Zajecar, iar un an în Grecia, la Loux Patras, înaintea sosirii la Timișoara fiind legitimată în Turcia, la Zagnosspor.

Astăzi se reia și întrecerea băieților în Divizia A – Seria B, după o pauză de două săptămâni, dar fără ca ”violeții” de la CSU Politehnica să fie implicați în etapa a 7-a, așteptând meciul acasă din 12 noiembrie cu sibienii.

Rezultatele, clasamentele și programul viitor din handbal, pe coloana datelor tehnice.

The post SCM Timișoara și CSU de Vest, cele mai clare victorii din acest campionat appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*