SCM Timișoara, succes și la debutul acasă: Klimek, 10 contra junioarelor de 2000 și mai mici de la Național. CSU de Vest, reabilitată la Oradea, într-o sală în care picura

Dacă în runda inaugurală a noii ediții din Divizia A – Seria B de handbal feminin SCM Timișoara s-a impus categoric în deplasare la debutul absolut pe semicercul ligii a doua iar concitadina CSU de Vest a început încă o campanie la acest nivel cedând piteștencelor în ”Banu Sport”, în schimb astăzi după prânz ambele grupări de pe Bega s-au impus în etapa a II-a, elevele lui Lucian Ghiulai la prima înfățișare pe teren propriu iar cele ale lui Sorinel Voicu într-o reabilitare în Bihor. Din păcate însă, conform uzanțelor, doar primele două runde au păstrat cadența continuității în sâmbete succesive, Comisia Centrală de Competiții a FRH perseverând și în acest sezon prin programări disruptive la nivelul eșalonului 2, în salturi, așa încât etapa a treia urmează peste două săptămâni, cuplându-i-se imediat și o intermediară, și tot așa, cu o uriașă pauză spre finele toamnei, între 15 noiembrie și 11 decembrie.

Până una alta însă, SCM Timișoara se află în careul formațiilor cu punctaj maxim după 120 de minute de handbal, și care ar putea deveni pentagon în cazul în care SC Mureșul Târgu Mureș dispune luni de la ora 16 în deplasare de arădencele din Chișineu Criș, momentan mai fiind în frunte și Minaur, reșițencele respectiv FC Argeș.

SCM Timișoara s-a impus cu 35-28 (19-12) în partida de la ora 13 cu Național Râmnicu Vâlcea, primul meci oficial jucat acasă de formația nou-înființată, ridicând cortina partidei colegilor prim-divizionari, distanțați mai apoi și mai clar de CSU Suceava, în confruntarea de la ora 16.

Debutul pe teren propriu al noii secund-divizionare a Timișoarei, în chiar prima zi a toamnei astrologice, a adunat ceva public în tribuna din ”Constantin Jude”, crescut numeric la meciul băieților de la SCM Politehnica, însă spectatorii au fost nevoiți să pătrundă în incintă pe intrarea laterală, dat fiind dispunerea benzilor protectoare de delimitare ale Poliției Locale pe toată lungimea sălii, inclusiv până la fântâna culturiștilor, urmare a ravagiilor resimțite duminica trecută de capitala Banatului la vântul năpraznic. Deasupra terenului, lumina reflectoarelor a fost extrem de slabă, cel puțin la meciul fetelor, abordat de oaspetele din Vâlcea cu jucătoare născute în anul 2000 sau mai tinere, așadar junioare.

În consecință, ecartul maxim a putut fi și de 10 lungimi, consemnat în prima treime a reprizei secunde, însă au fost și destul de multe greșeli de ambele părți. Vizitatoarele au condus în primele 7 minute la câte două goluri, după care gazdele s-au desprins la 12-8 în urma a patru goluri la rând.

SCM Timișoara, 35-28 la debutul acasă

Iar o altă serie de trei reușite ale timișorencelor a stabilit scorul pauzei, 19-12, cel final menținând același avantaj, 35-28.

Sabine Klimek a înscris cel mai mult în acest meci, 10 goluri, urmată de Manda cu 7. Pentru SCM Timișoara au mai punctat: Filip 5 goluri, Moldoveanu 3, Onicaș 3, Muntean 2, G. Predoi 2, Bobu 1, D. Predoi 1 și Sas 1 gol.

Denisa Vâlcan a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete cu 8 reușite, secondată de Neacșu cu 5 și Marin cu 4 goluri. Au mai înscris de la învinse și Gheorghe – 3 goluri, Ciui 2, Stamin 2, Moroianu 2, iar Necula și Matei cu câte un gol.

Dacă SCM Timișoara s-a impus acasă, concitadina CSU de Vest a triumfat de la ora 12,30 în deplasare, în Țara Crișurilor, unde și-a învățat lecția după startul ratat din ”Banu Sport”, primind astăzi nici jumătate din numărul golurilor încasate sâmbăta trecută de la FC Argeș. Atunci, elevele lui Sorinel Voicu s-au apărat larg iar portarul n-a ajutat cauzei, capac la toate survenind irosirea unor momente decisive pe fondul egalității pe tabela de marcaj.

Însă, de la 35-40 (19-22) cu FC Argeș, la un victorios 19-21 (8-10) timișorean la Oradea cu CSU, bihorencele pierzând așadar și acasă, după ce sufereau al doilea cel mai drastic eșec al rundei inaugurale, 35-18 (17-8) la ASC Corona 2010 Brașov.

Se anunța a fi un duel echilibrat, CSU Oradea învingând cu 33-31 în duelul direct de la finalul lunii ianuarie, în ediția trecută, dar și pierzând cu 33-38 în noiembrie 2015, în urmă cu două sezoane. La a treia campanie a bihorencelor în Seria B, CSU a fost din nou nevoită să se recunoască învinsă acasă de CSU de Vest, care și-a menținut intact în repriza a doua avantajul luat până la pauză.

Probleme în incintă și la Oradea, în sala Universității, tot cu o luminozitate deficitară dar și cu câteva zone în care picura din plafon, pe 6 metri și la 9 metri respectiv spre centrul terenului conform suprafeței de joc din handbal, partida încheindu-se însă fără accidentări, cu mențiunea că parchetul este nou, de o calitate superioară.

Pe Criș s-a marcat mult mai puțin decât în meciul de la Timișoara, un rol în acest sens având și portarii, tocmai Cetățeanu în cazul orădencelor, dar și… barele, cel puțin dacă ar fi să ne luăm din punctul de vedere al timișorencelor, cu nu mai puțin de 6 în cont.

Câștigând mai multe mingi pe apărare, cu un mai bun joc la intercepție, CSU de Vest s-a impus în cele din urmă grație unei superioare pregătiri fizice dar și psihicului mai tare, în vreme ce bihorencele au rămas mai mult în meci grație greșelilor bănățencelor în atac.

Prima repriză a abundat de fapt în erori de ambele părți, pe alunecări, multe mingi pierdute, dar tot s-a iscat o diferență de 4 goluri, gazdele revenind însă la 8-8.

Apărându-se mai bine, cu multă dăruire, chiar și componentele care n-au prins o zi prea inspirată, dar au compensate prin dârzenia cu care s-au implicat în duelurile directe, timișorencele s-au desprins mai clar după pauză, de la 8-10 la 10-15, funcționale și pe faza a II-a.

A survenit însă și o amenințătoare cădere, în urma căreia CSU Oradea a și preluat conducerea, cu 17-16, însă finalul a aparținut totuși formației mai închegate, care a beneficiat și de câteva înlocuiri oportune în garnitură, capitol la care bihorencele n-au prea avut alternative și inspirație.

CSU de Vest a abordat deplasarea în șaptele Brînzan – Șunei, Puta, Marin, Biro, Istrate, Cioriciu, și au mai contribuit la victorie Ciubotariu, Prundaru, Senciuc și Țepurică, pe bancă rămânând Apostolescu, Popan și junioarele Loredana Sîrbu, sosită de la cele din Drobeta Turnu Severin, respectiv Alexandra Juravle și Slavița Răcar, de la CS Unirea Sânnicolau Mare, din generația de 2000.

Ca marcatoare, Carla Puta a înscris de 5 ori, Cioriciu 4 goluri, Prundaru și Biro câte 3, iar Ciubotariu și Istrate câte două, o dată punctând Șunei și Senciuc. Prundaru a fost de fapt exactă din aruncările de la 7 metri, toate fructificate după ce Marin și Puta le ratau, pe când CSU Oradea le-a transformat pe toate patru.

Cărășenii Gurbină și Stanciu, care au interpretat corect momentele decisive ale jocului, au dictat două eliminări în tabăra vizitatoarelor, lui Ciubotariu și Senciuc, respectiv 3 gazdelor, de la care Vîrtic n-a fost însă departe de roșu.

Urmează așadar un weekend de pauză, după care apariția acasă cu ACS Olimpic Târgu Mureș și intermediara la Arad, în prima zi de miercuri din octombrie, CSU de Vest sperând să se poată baza în curând de exemplu și pe Oana Ionescu, Sîngiorzan, reținută momentan de probleme familiale peste hotare, Negrea, cu o alergie, Durac, revenită ca mămică pe semicerc, respectiv portarul Țurlea, după probleme la ligamentul interior și menisc.

Rezultatele rundei, favorabile mai degrabă oaspeților, precum și clasamentul la zi și programul etapei a III-a, în care se joacă un derby la vârf la Baia Mare, CS Minaur – SCM Timișoara, pe coloana datelor tehnice.

 

 

The post SCM Timișoara, succes și la debutul acasă: Klimek, 10 contra junioarelor de 2000 și mai mici de la Național. CSU de Vest, reabilitată la Oradea, într-o sală în care picura appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*