SCM Timișoara, trei amicale în pauza competiţională. Două împotriva unei selecţionate cu jucători americani. Anders Abu Teir nu va mai continua la ”violeți”

Trei meciuri amicale va juca Baschet SCM Timișoara în pauza competiţională, două dintre ele împotriva unei selecţionate cu sportivi americani. După participarea la turneul final al Cupei României, unde au pierdut duminică semifinala cu gazda U-BT Cluj cu 88:71, prim-divizionarii de baschet masculin ai Banatului au primit şapte zile libere, reunirea lotului urmând să se producă luni. Campionatul Ligii Naționale s-a întrerupt pentru partidele oficiale ale echipei reprezentative de seniori, joia viitoare acasă cu Spania iar pe 24 februarie în Israel, până la reluarea meciurilor oficiale baschetbaliştii alb-violeţi urmând a se pregăti și prin întâlniri de verificare.

Două dintre amicale sunt împotriva unei selecţionate americane care se află într-un turneu european ce include şi cinci partide în România. Overseas Basketball Combines este condusă de Joe Dinda (head of operations) şi James Blackburn (antrenor) şi îi are în calitate de evaluatori de jucători pe Dragan Petricevic şi Zafer Aktas. Meciurile cu selecţionata americană alcătuită din jucători fără contract se vor desfăşura în zilele de 20 şi 21 februarie la sala „Constantin Jude”.

În altă ordine de idei, Anders Abu Teir nu va mai continua la Baschet SCM Timişoara. Jucătorul în vârstă de 22 de ani a decis să pună capăt carierei de baschetbalist şi să dedice în totalitate studiilor. „Anders Abu Teir are alte planuri de viitor, a hotărât să se dedice şcolii, nu mai are de gând să practice baschetul de performanţă. Îi mulţumim pentru tot ce a făcut pentru noi şi îl aşteptăm la meciuri ca un membru al familiei noastre”, a spus antrenorul Petricevic. Jucător cu dublă cetăţenie, română şi daneză, Anders Abu Teir a sosit la echipa timișoreană în vara anului trecut, după ce evoluase la U-BT Cluj. Iar în actuala stagiune baschetbalistică, el a fost utilizat în zece meciuri: nouă în campionat şi unul în Cupa României.

Overseas Basketball Combines îi are în componenţă pe Andrew Cooper, Arsenio Arrington, Calvin Brazley III, Daulton Albanes, Frederick Darnell Slater, Isaiah Hodge, Jalal Abdul-Aziz, Jason Velazquez, Joe Merklin, Josh Dominguez, Robert Sampson şi William Reaves. Cel mai cunoscut dintre aceştia este Robert Sampson, care a jucat în NBA G-League la Grand Rapids Drive. El are o experienţă şi în Europa, în anul 2016 evoluând la formaţia muntenegreană KK Mornar Bar.

În afara celor două teste cu Baschet SCM Timişoara, selecţionata americană va mai evolua pe tărâm românesc împotriva echipelor CSA Steaua Bucureşti (15 februarie), CSO Voluntari (16 februarie) şi CSM Mediaş (20 februarie).

Overseas Basketball Combines a mai susţinut un turneu în România în luna februarie a anului trecut. „Pentru mine este o bucurie deosebită că ei vin pentru a doua oară în România. Sunt o grupare sportivă care îşi acoperă cheltuielile din fonduri proprii. Conducătorul acesteia este Joe Dinda, head of operations în cadrul Overseas Basketball Combines şi Sharks Sports Agency, organizaţii ce reprezintă mai mulţi jucători şi chiar cluburi din sporturi de nivel înalt în Statele Unite ale Americii, cum sunt baschetul şi fotbalul american. Joe Dinda conduce un proiect al campurilor de baschet pentru jucători profesionişti în căutare de afirmare care au loc în SUA de trei sau chiar de patru ori pe an în diferite locaţii. Eu fac parte din grupul de antrenori Pro Select, suntem câţiva antrenori invitaţi din Europa. Campul la care eu particip în fiecare an este cel din Las Vegas, dar am mai fost la evenimente similare la Indianapolis şi la Myrtle Beach. Este un prilej excepţional de a întâlni antrenori din SUA şi de a schimba experienţe şi filosofii şi de a lucra cu jucători şi jucătoare de diferite niveluri la seniori. Overseas Basketball Combines este un lot cu jucători dornici de afirmare, majoritatea sunt fără multă experienţă în afara Statelor Unite ale Americii, dar eu sunt convins că pentru noi vor fi două meciuri utile şi doar faptul că o grupare sportivă de peste Ocean ne vizitează oraşul, că jucătorii care o formează vor sta câteva zile la noi şi vor transmite mai departe impresii despre un oraş atât de frumos din România înseamnă mai mult decât doar meciurile pe care le vom disputa cu ei. Îmi doresc să avem un public numeros, mai ales elevii şi studenţii să se bucure de spectacolul baschetbalistic pe care gruparea noastră îl organizează. Important este că ei ajung la Timişoara şi cu această ocazie vreau să mulţumesc cluburilor care vor juca aceste amicale cu ei. Îmi exprim bucuria că gruparea noastră va organiza cele două meciuri cu americanii. Trebuie să înţelegem cu toţii că promovarea oraşului Timişoara nu se face doar prin locuri în clasament, ci şi prin diferite acţiuni bilaterale care aduc beneficii de imagine oraşului nostru”, a declarat antrenorul Dragan Petricevic.

Al treilea meci de verificare din actuala pauză competiţională va avea loc pe 25 februarie, cel mai probabil la Oradea, împotriva formaţiei maghiare Alba Fehervar, participantă în acest sezon în FIBA Europe Cup. Detaliile nu au fost încă stabilite, cert este faptul că ungurii se vor afla în oraşul de pe Crişul Repede pentru un stagiu de pregătire.

O invitaţie pentru alte trei amicale a venit din partea federaţiei tunisiene, care şi-ar fi dorit ca naţionala de seniori a acestei ţări să-şi măsoare forţele pe teren propriu cu Baschet SCM Timişoara. Oferta, una care ne onorează, a fost declinată, perioada propusă de tunisieni fiind tocmai cea în care „leii” din Banat se află într-o scurtă vacanţă. „Secţia de baschet a clubului nostru a primit o invitaţie din partea federaţiei tunisiene de baschet în vederea disputării a trei meciuri amicale în perioada 11-18 februarie cu naţionala de seniori a acestei ţări, cu toate cheltuielile acoperite de federaţia tunisiană. Meciurile ar fi urmat să se dispute în Tunisia. Naţionala lor este calificată la turneul preolimpic ce va avea loc în luna iunie în Croaţia. În vederea pregătirilor pentru acest turneu, ei îşi doreau să dispute cele trei meciuri cu echipa noastră, însă din păcate n-am putut să răspundem acestei invitaţii care ne onorează. Suntem într-o perioadă de întrerupere competiţională şi ne folosim de ea pentru reîncărcarea bateriilor printr-o pauză scurtă de câteva zile, pentru ca apoi să ne pregătim pentru reluarea meciurilor din grupa valorică 1-6, unde vom continua să luptăm pentru obţinerea unui loc cât mai bun în vederea fazei play-off”, a mai spus Dragan Petricevic.

Clasamentul la zi în Top6, pe coloana dreaptă.

 

The post SCM Timișoara, trei amicale în pauza competiţională. Două împotriva unei selecţionate cu jucători americani. Anders Abu Teir nu va mai continua la ”violeți” appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*