SCM Timișoara triumfă la Național înaintea primirii liderului Minaur, de azi fără punctaj maxim

După ce prima etapă a returului și din noul an s-a derulat în 4 zile distincte din intervalul 13-21 ianuarie, cea de-a doua rundă din 2018 în Divizia A – Seria B de handbal feminin a fost completată astăzi în condițiile în care două formații au așteptat pe margine pe fondul recentei retrageri din competiție a două cluburi, și nu fără o notabilă surpriză, fruntașa CS Minaur Baia Mare remizând în Maramureș cu CS Dacia Mioveni 2012, care le-a știrbit galben-negrelor punctajul maxim tocmai înaintea duelului la vârf găzduit weekend-ul viitor de SCM Timișoara, învingătoare de la amiază pe malurile Oltului.

Bănățencele aflate la primul sezon pe semicercul seriei vestice din eșalonul secund așteaptă de aproape 4 luni ora revanșei cu liderul băimărean pentru înfrângerea la limită din etapa a treia, 29-28 (17-14) pentru Minaur în Maramureș, iar următorul hop este conferit la finele săptămânii viitoare tocmai de returul de pe Bega al disputei primelor două clasate, încleștare înaintea căreia fruntașa a efectuat primul pas greșit, printr-un semieșec, 28-28 (16-15) în partida de la ora 11 din sala Școlii Generale 5 ”Vasile Alecsandri” cu vizitatoarele argeșence, de pe poziția a patra.

Răsturnând scorul după pauza deplasării de la ora 12 la Râmnicu Vâlcea, în meciul din aceeași etapă a XV-a cu junele alunecate în a doua jumătate a ierarhiei de la Național, 23-27 (14-12), timișorencele de la SCM s-au apropiat astfel la 4 puncte de ocupanta neînvinsă a fotoliului de lider, ceea ce sporește cu atât mai mult atractivitatea duelului direct dintre ocupantele locurilor 2 și 1.

Elevele lui Lucian Ghiulai au semnat astăzi în Vâlcea al doilea cel mai strâns succes în deplasare din actuala campanie, la patru goluri diferență, cu un avantaj și mai mic impunându-se doar la Mioveni, 25-27, în condițiile în care bănățencele au suferit în tur și două înfrângeri pe drumuri, ambele la limită, la Baia Mare și Brașov.

În schimb cealaltă secund-divizionară a Timișoara, CSU de Vest, s-a înclinat în meciul găzduit de la ora 10 cu CSM Oradea, care s-a revanșat la scor, cu 22-31 (13-16), pentru eșecul acasă din tur. ”Universitarele” vor juca în weekend-ul viitor în deplasare la Târgu Mureș, cu junioarele de la Olimpic.

Rezultatele celor doar 5 partide din etapa a XV-a, clasamentul actualizat și programul rundei a XVI-a, incluzând derby-ul seriei, pe coloana datelor tehnice. 

* Pe plan internațional, în handbalul masculin inter-țări, Spania și Suedia s-au calificat aseară în ultimul act al turneului final al Campionatului European, EURO 2018, deși pătrundeau în semifinale de pe locul 2 în ierarhiile grupelor principale, ibericii eliminând campioana mondială Franța cu 27-23 (15-9) iar galben-albaștrii după prelungiri pe vecinii danezi, cu 35-34 (28-28; 16-14). Finala este programată duminică seară, după jocul pentru medaliile de bronz, locul 5 fiind deja adjudecat aseară de gazda Croația, 28-27 (16-10) cu Republica Cehă.

The post SCM Timișoara triumfă la Național înaintea primirii liderului Minaur, de azi fără punctaj maxim appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*