Școala de Arte propune un program de manifestări sub genericul ”Reprezentări urbane”

Consilierii municipali au aprobat, în ședința din data de 31 august, Agenda Culturală a Școlii de Arte ”Remus Tașcău” pe anul în curs.
Agenda cuprinde programul ”Reprezentări urbane”, care este un ansamblu de proiecte, subsumat temei urbanului și care reunește șase ateliere de creație. Acestea se vor desfășura în perioada septembrie – octombrie, la Casa Bredicenilor, amfiteatrul în aer liber de la universitate, Piața J.C. Drăgan și Parcul Copiilor.

Sunt șase proiecte cultural-educative cuprinse în program. Primul este intitulat ”Fotografia în spațiul urban” și se adresează elevilor de liceu, care pot învăța tehnici fotografice digitale de peisagistică urbană.

Al doilea program, ”Camera obscură, tehnici de developare”, se adresează elevilor de gimnaziu care pot afla amănunte despre istoria tehnicii foto și despre cum poate fi construit un aparat de fotografiat.

”Pictura spațiului urban” îi va învăța pe liceeni tehnici de pictură acrilică pe pânză, în raport cu spațiul urban, iar ”Dans: Expresii ale urbanului” le va stimula creativitatea în domeniul dansului.

Un atelier mai aparte este dedicat viziunii filosofilor actuali și a celor din vechime asupra conceptului de Cetate. Workshopul ”Filosofie: Cetatea – viziunea filosofilor antici și viziunea filosofilor moderni” va avea loc la Casa Bredicenilor. Tot acolo este programat și un atelier de literatură: ”Creative Writing – expresii literare ale urbanului”, care îi va învăța pe elevi tehnici de scriere creativă concentrate pe tematica urbană.

Suma totală aprobată de la bugetul local pentru aceste activități ale Școlii de Arte este de 13.000 de lei. Datele de desfășurare ale evenimentelor vor fi comunicate ulterior.

Articolul Școala de Arte propune un program de manifestări sub genericul ”Reprezentări urbane” apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*