Școala din Ohaba Lungă, reabilitată în cadrul proiectului Lions ”Salvăm școlile satelor”

Școala Generală cu clasele I-VIII din Ohaba Lungă a fost reabilitată și modernizată prin intermediul proiectului Lions ”Salvăm școlile satelor”. Recepția lucrărilor a avut loc joi, 9 septembrie, începând cu ora 14, în curtea unității de învățământ. Finanțarea a fost posibilă datorită Lions Club Timișoara Dinamic Plus, Lions Club Timișoara Iris, Lions Club Făget Țara Făgetului Dinamic Plus, Lions Club Sânmihaiu Român Dinamic Plus, cu sprijinul Primăriei Ohaba Lungă și Inspectoratului Școlar Județean Timiș.

Proiectul de modernizare a școlii din Ohaba Lungă a început în luna iulie și a inclus atât lucrări de interior, respectiv curățire și zugrăvire tavane și pereți (1210 mp), realizarea de noi pardoseli, inclusiv a stratului suport din beton armat și a parchetului (250 mp), lambriuri de lemn (276 mp), montarea de noi ferestre (24 mp), cât și la exterior, prin realizarea unui trotuar din beton (86 mp).

”Lucrările de reabilitare au constat în renovarea și modernizarea interiorului clădirii, adică toate cele șapte clase și holurile clădirii, a exteriorului și gardului care împrejmuiește imobilul. Valoarea lucrărilor este de 280.000 de lei, din care 240.000 de lei pentru lucrările de interior, 25.000 de lei lucrările de exterior și 15.000 lei gardul împrejmuitor. Cei care doresc să sprijine învățământul în mediul rural se pot alătura oricând campaniilor de voluntariat pentru susținerea programului clubului <<Salvăm școlile satelor>>”, a declarat Ana Crasneanu, președinte fondator Lions Club Timișoara Dinamic Plus și președinte Zonă V Vest District 124 Romania.

Clubul Lions este o organizație apolitică, non-profit, a cărei existență este pusă în slujba comunității din care face parte. Activitățile sale urmăresc sprijinirea categoriilor defavorizate, susținerea educației extrașcolare a tinerilor, stimularea activităților socio-culturale și dezvoltarea societății civile în România.

Articolul Școala din Ohaba Lungă, reabilitată în cadrul proiectului Lions ”Salvăm școlile satelor” apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*