Școli de vară pentru copiii din Nădrag, Balinț, Sudriaș, Ohaba Lungă și Făget

Școli de vară în unitățile unde învață, în special activități educativ distractive, pentru peste 140 de elevi din mediul rural, care nu au o situație bună la învățământ, de la Liceul Teoretic ”Traian Vuia” Făget și de la școlile gimnaziale din Ohaba Lungă, Balinț, Nădrag și Sudriaș!
Acestea se vor desfășura câte cinci ore pe zi, de la ora 9, în perioada 19-29 iulie la Ohaba Lungă și Făget, iar între 20-29 august la Balinț, Sudriaș și Nădrag.

I­ni­ția­tiva aparține Inspectoratului Școlar al Județului Timiș și sunt implicați și studenți voluntari de la Universitatea de Vest. Vor fi organizate activități de învățare, într-un mod plăcut, unde participă și ca­dre didactice.

”Pornind de la re­zul­tatele obținute la evaluările naționale de la clasa a II-a și a IV-a, s-a identificat nevoia pregătirii su­plimentare a elevilor, mai ales a celor din mediul rural. În aceste condiții s-a ajuns la concluzia că o pregătire suplimentară este binevenită în cadrul organizării unor activități în școlile de vară. Aici a existat disponibilitatea cadrelor didactice pentru realizarea unor ac­tivități de un alt tip, față de ac­ti­vitățile obișnuite de la școală sub forme de lecții. Elevii sunt invitați să parcurgă conținuturi din programa școlară în mod inedit și îi va ajuta să-și dezvolte cunoștințele”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar al Județului Timiș.

Articolul Școli de vară pentru copiii din Nădrag, Balinț, Sudriaș, Ohaba Lungă și Făget apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*