Scump și în pandemie! Prețul pentru masa de Crăciun depășește 250 de lei

Tot mai mulți români au început deja să își facă lista cu bucatele tradiționale pe care le vor pune pe masă de Sărbători, perioada în care gospodinele se întrec în prepararea felurilor de mâncare specifice, spre bucuria familiei.
Lugojenii nu fac nici ei excepție și deja studiază ofertele magazinelor și restaurantelor pentru a alege cea mai bună variantă.

Pentru masa de Crăciun, nelipsiți vor fi cârnații de porc tradiționali al căror preț la supermarketurile din oraș pornește de la 14 lei/kg.

Pulpa de porc dezosată costă 15 lei/kg, iar slănina costă aproxi­mativ 28 de lei/kg. Prețul pentru carnea tocată, necesară pentru nelipsitele sarmale, pornește de la 14 lei/kg. Jumările ajung și ele la circa 60 lei/kg.

Pentru ouă, legume și fructe lugojenii trebuie să mai scoată din buzunar câteva zeci de lei. Un cofrag de ouă costă circa 10 lei, cartofii pleacă de la 1 leu/kg, morcovii de la 1,65 lei/kg, varza murată 5-10 lei/kg, orezul costă circa 8 lei/kg, ceapa galbenă costă 2 lei/kg portocalele pornesc de la 4 lei/kg, iar dacă oamenii vor să pună pe masa de sărbători și fructe exotice, precum ananas (10-15 lei bucata) sau bunătăți din extrasezon, precum strugurii (de la 10 lei/kg), dar și dulciurile pentru copii (figurinele din ciocolată Moș Crăciun pleacă de la 5 lei/100 g) și cozonacul (circa 10 lei/400g), atunci suma plătită la casierie crește considera­bil.

În materie de băuturi, de Sărbători nu vor lipsi de pe mesele lugojenilor vinul roșu, alb sau rose, cu prețuri pornind de la 11 lei/sticlă și ajungând la sume fabuloase, în funcție de vechime și calitate, whisky-ul (de la 52 lei/sticla) și desigur, de Revelion – vinul spumant (de la 20 lei/sticla) ori șampania, pentru pretențioși, cu prețuri de peste 200 lei/sticla. Apa minerală și sucurile adaugă și ele greutate notei de plată, astfel încât lugojenii vor plăti minim 250 de lei pentru bucatele și băuturile care ajung pe masa de Crăciun sau Revelion.

Există și variante pentru cei mai comozi.

Oferta este mult mai bogată față de anii anterior, mai ales acum, când toate restaurantele oferă servicii online, nefiind permisă servirea mesei în interior.

Firmele de catering și restaurantele lugojene oferă celor interesați mâncare gata preparată cu prețuri care pornesc de la 70 lei/platou și pot ajunge la câteva sute de lei, în funcție de preparatele alese și numărul de persoane pentru care sunt pregătite.

Articolul Scump și în pandemie! Prețul pentru masa de Crăciun depășește 250 de lei apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*