Se alege viceprimarul! Noul Consiliu Local se va întruni în prima ședință de la validare

Primarul Claudiu Buciu a emis prima dispoziție de convocare a noului Consiliu Local în ședință extraordinară, pentru data de 3 noiembrie, de la ora 14, în sala de spectacole a Teatrului Municipal ”Traian Grozăvescu”.
Decizia de a nu organiza ședința on-line este justificată de faptul că pe ordinea de zi se află proiecte care necesită vot secret, astfel că este nevoie de prezența fizică a aleșilor locali.

Primul proiect de hotărâre prevede depunerea jurământului de către supleanții a căror mandate au fost validate de către Judecătoria Lugoj, respectiv Flavia-Lorena Cut-Lupulescu și Daniel-Adelin Dumitra, de la PNL, Gerlinde Opriș, de la PSD, respectiv Marian-Gheorghe Costea, de la PMP.

Vă reamintim faptul că, în prima fază, Consiliul Local al Municipiului Lugoj a fost constituit cu doar 15 din cei 19 consilieri locali, care au fost învestiți în funcții după depunerea jurământului.

După alegerea președintelui de ședință, la Lugoj fiind implementat de mai mulți ani sistemul rotației la conducerea ședințelor, se va trece la alegerea viceprimarului, o formalitate în condițiile majorității clare deținute de PNL.

Noul număr doi în Primăria Lugoj va fi Bogdan Blidariu de la PNL.

Cum nu se pot lua hotărâri de consiliu fără comisiile de specialitate, ultimul proiect prevede stabilirea domeniilor în care se organizează comisii de specialitate ale Consiliului Local al Municipiului Lugoj, a numărului și denumirii acestora, a numărului membrilor fiecărei comisii, precum și componența nominală a comisiilor.

Articolul Se alege viceprimarul! Noul Consiliu Local se va întruni în prima ședință de la validare apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*