Se caută voluntari! Acțiune de ecologizare, la Surduc

Primăria Fârdea inițiază o campanie de ecologizare în zona Lacului Surduc. Evenimentul este programat la sfârșit de săptămână, în ziua de sâmbătă, 26 iunie, cu începere de la ora 10. Administrația invită la acțiune consilierii locali, cetățenii comunei Fârdea, dar și voluntari din alte zone, obiectivul comun fiind reprezentat de dorința de a avea un mediu mai curat și mai prietenos cu turiștii care doresc să viziteze zona, dar și cu cei care locuiesc în apropiere.

Locul de întâlnire va fi în fața Primăriei Fârdea, unde cei prezenți vor fi organizați pe echipe și li se vor repartiza zonele de acțiune.

Unul dintre principalele puncte de atracție turistică din județul Timiș,  lacul și barajul Surduc este amplasat pe râul Gladna, afluent al râului Bega. Barajul Surduc asigură alimentarea cu apă a orașului Timișoara și a localităților din jur, iar stăvilarul, construit din anrocamente şi cu o mască de beton, este privit ca o minune în domeniul hidrotehnicii, dat fiind faptul că el reţine în lac o cantitate impresionantă de apă, în raport cu grosimea lui.

Pe lângă asigurarea cu apă potabilă şi industrială a zonei Timişoara, apărarea împotriva inundaţiilor, irigaţii şi  producţia de energie electrică, lacul Surduc este şi un loc de agrement. Acesta este cel mai mare lac din județul Timiș, iar apele sale nu îngheață niciodată, fiind adăpost pentru mii de păsări și pești inclusiv pe timpul iernii.

Articolul Se caută voluntari! Acțiune de ecologizare, la Surduc apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*