Se închid școlile! Ore online pentru toate instituțiile de învățământ

Creșterea ratei de infectare cu virusul Covid-19 a determinat adoptarea urgentă a unor măsuri de prevenție mai ferme. Printre acestea se numără și trecerea tuturor unităților de învățământ în scenariu roșu.
Începând de astăzi, toți elevii vor sta acasă și vor participa la cursuri prin intermediul platformelor online. Pe de altă parte, profesorii vor fi prezenți în școli, de unde vor preda copiilor, decizie care a stârnit nemulțumiri în instituțiile de învățământ. Totuși, pentru motive întemeiate, dascălii pot cere să susțină orele de curs de acasă.

”Noi nu am impus unităților de învățământ să aducă profesorii la școală. Am recomandat ca acolo unde se poate, e normal să facem o asemenea recomandare, locul profesorului este la școală, dar acolo unde sunt condiții de predare online de calitate. Reacția a fost că noi am hotărât să îi aducem la școală. Nu, cu siguranță sănătatea lor e importantă, acolo unde e nevoie, pe baza unei declarații scrise, că au copii acasă să supravegheze, au diverse boli, locuiesc cu membrii de familie care au probleme de sănătate, cu siguranță pot să predea de acasă, dacă au echipament informatic”, a declarat Marin Popescu, inspector general școlar pe Timiș.

Școlile vor funcționa în scenariul roșu până la noi reglementări.

Articolul Se închid școlile! Ore online pentru toate instituțiile de învățământ apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*