Se poate! Lugojul face front comun cu V.V. Delamarina pentru asfaltarea drumului din Mondial-Bocșei

Primăria Lugoj va anula un proiect licitat, dar neînceput și va schimba soluția de modernizare prin asfaltare a celui mai distrus drum din municipiu: șoseaua care leagă drumul național DN 58A spre Reșița cu drumul județean către Herendești.
Artera rutieră traversează cel mai vechi cartier muncitoresc al orașului ridicat de industriașul Jakob Muschong, în zona cu­nos­cută lugojenilor ca Mondial-Bocșei. Drumul nu a fost moder­nizat niciodată în ultimele trei decenii și este aproape de a fi impracticabil.

În 2020, fosta ad­mi­nis­trație locală a inițiat un proiect de asfaltare câștigat de una dintre firmele celui care deține în prezent fosta fabrică de cărămidă.

Lucrările ar fi trebuit executate în toamna anului trecut, dar au fost amânate pentru primăvara acestui an. Cu toate acestea, lucrările nu au mai început, iar noile autorități instalate la cârma orașului vor acum să renunțe la proiect în favoarea altei soluții. Prin urmare, cei care folo­sesc drumul Herendeștiului își vor rupe în continuare mașinile, pentru nu se știe cât timp, prin craterele formate, în special spre ieșirea că­tre Herendești, pe porțiunea be­to­nată.

Primăria a fost de acord să cedeze strada către autoritățile ju­dețene, care împreună cu primăria din V.V. Delamarina au un proiect de asfaltare a variantei de legătură dintre DN58 A prin Herendești spre Visag. Din această șosea lip­seau cei aproximativ 1,1 km, cât măsoară strada din Mondial-Boc­șei, pe care fosta administrație nu a vrut să-i cedeze.

“Vom putea re­zilia fără penalizări contractual cu firma care a câștigat proiectul, pentru că nu au fost începute lucrările. Între timp am transmis deja datele de identificare din teren cu suprafețele aferente către Consiliul Județean, care urmează să dea o hotărâre de consiliu în perioada următoare. Urmează ca și noi să dăm o hotărâre de consiliu local de cedare pentru că proiectul să poată fi derulat pe proiectul finanțat de Consiliului Județean Timiș, care este într-o fază destul de avansată, proiectul fiind în colaborare cu administrația din V.V. Delamarina, care a făcut demersurile necesare cu mult timp înainte. Noi considerăm că această variantă este mai bună pentru că drumul va avea o lățime mai mai mare ca cea din proiectul licitat anul trecut”, a explicat Bogdan Blidariu, viceprimarul Lugojului.

Din datele existente până la momentul actual primul strat de asfalt pe strada Herendeștiului ar putea fi așternut abia anul următor.

Articolul Se poate! Lugojul face front comun cu V.V. Delamarina pentru asfaltarea drumului din Mondial-Bocșei apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*