Se reface „mariajul” UTA – Moise? Mijlocașul vrea să joace mai mult și Balint îl așteaptă cu brațele deschise

UTA termină pe poziția a zecea în Liga 1 anul 2020 ca urmare a rezultatelor negative din ultimele patru etape. Pe final de tur, apărarea a clacat și ea, atacul nu a mai fost atât de pragmatic, iar problemele de la mijlocul terenului s-au cronicizat. Fără îndoială, linia mediană a „roș-albilor” a avut cele mai multe fisuri de-a lungul sezonului de toamnă-iarnă și aici conducerea clubului, la sugestia lui Laszlo Balint, va opera cele mai multe modificări.

Au plecat Klapan, Ursu și Popescu și a venit deja brazilianul Roger, dar  mai sunt așteptați cel puțin doi-trei mijlocași. Unul dintre aceștia ar putea fi Romario Moise, cel care a dat o mână de ajutor importantă pentru promovarea UTA-ei în Liga 1 cu cele 8 goluri și 6 „asisturi”. În vară s-a întors la Astra Giurgiu, după ce a pierdut memoriul prin care solicita să devină jucător liber ca urmare a restanțelor pe care clubul lui Ioan Niculae le-a avut la el.

Deși a insitat pentru un nou împrumut al fotbalistului de 25 de ani, „Bătrâna Doamnă” a trebuit să se resemneze și să opteze pentru croatul Klapan, care a fost mai mereu accidentat și nu a adunat nicio repriză în tricoul „roș-alb”. Perioada de transferuri este pe cale să se deschidă din nou, iar UTA va bate din nou la ușa Astrei. Un rol foarte imporant l-ar putea avea impresarul Bogdan Apostu, care a intermediat și împrumutul fotbalistului ploieștean în vara lui 2019 la Arad și care acum are de partea sa și statistica ce spune că Moise a fost foarte puțin utilizat de giurgiuveni în prima parte a sezonului.

Chiar mijlocașul a declarat public că-și dorește să joace mai mult și la UTA ar avea această garanție. Laszlo Balint îl consideră și acum o „piesă” importantă în angrenajul echipei sale și i-a comunicat acest lucru și față în față înainte de meciul de pe 21 decembrie, UTA – Astra 0-6. Moise a rămas încă odată pe bancă, dar asta și pentru că a avut piciorul drept umflat.

În tricoul „Bătrânei Doamne”, Moise a avut unul dintre cele mai reușite sezoane din carieră și, cu siguranță, a marcat cel mai spectaculos gol din „portofoliul” său. În deplasarea de la Reșița, mijlocașul a marcat dintr-o „foarfecă” de la marginea careului reușita prin care arădenii s-au impus cu 3-2 și care a ajuns inclusiv pe CNN.

La nivelul primei ligi, fotbalistul cotat la 400 de mii de euro pe transfermarkt are 66 de meciuri și 6 reușite, toate în tricoul Astrei.

1
0

Articolul Se reface „mariajul” UTA – Moise? Mijlocașul vrea să joace mai mult și Balint îl așteaptă cu brațele deschise apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*