Se schimbă regula folosirii juniorilor în Liga 1? UTA a respectat, în mare parte, „repriza academică“ pe care vrea s-o introducă FRF-ul din vară!

Problema regulii U21 în Liga 1 a stârnit o mulţime de discuţii. Sunt puţine cluburile care s-au preocupat să aibă în lot jucători tineri foarte buni, în care să aibă încredere şi să-i folosească tot meciul sau cel puțin o repriză, așa cum, de obicei, a făcut-o Laszlo Balint la UTA. În 23 de etape, antrenorul arădenilor a schimbat în trei rânduri al doilea junior înainte de pauză. Pe Miculescu, în „Groapă”, cu Dinamo, cu Ursu, pe Isac, cu Astra, cu Roșu și pe Oroian, cu Hermannstadt (la Arad), tot cu Roșu. În rest, fotbașiștii Under ai „Bătrânei Doamne” au evoluat cel puțin 45 de minute din momentul în care au fost titularizați.

La alte formații din primul eșalon nu se s-a întâmplat deloc așa, asistând de multe ori la umilințe, de genul înlocuirilor jucătorilor tineri în primele 2-3 minute de la primul fluier. Tocmai de aceea, FRF caută soluţii pentru a schimba regula. Subiectul va fi supus votului în vară pentru că nu se poate schimba nimic în timpul competiţiei.

Recent, însă, Răzvan Burleanu a avut o întâlnire cu mai mulţi reprezentanţi ai cluburilor de juniori cu care s-a discutat şi această problemă, iar preşedintele FRF inclină spre varianta cu un fotbalist U21 tot meciul şi celălalt cel puţin 45 de minute.

0
0

Articolul Se schimbă regula folosirii juniorilor în Liga 1? UTA a respectat, în mare parte, „repriza academică“ pe care vrea s-o introducă FRF-ul din vară! apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*