Se strânge lațul, Gabriela Szabo, câte procese o să mai pierzi?

Cred că am mai scris despre atmosfera proastă din cadrul clubului CSM București, creată, în principal, de comportamentul deloc colegial al directoarei Gabriela Szabo, o persoană extrem de conflictuală, care se află în război total cu angajații, cu cei care nu-i aduc osanale fostei atlete, care nu-și toarnă colegii și care nu stau smirnă, atunci când Szabo își face apariția. E puțin probabil să găsești astfel de oameni în sportul românesc, fie antrenori, fie șefi de departamente, fie sportive – toată lumea știe că performanța se face cu greu, iar expresia fair play este dominant în relațiile din arenele de concurs, cât și între colegii din club.

S-a întâmplat, din păcate, ca foștii directori ai clubului, și Căliman, și Vasiliu, să nu mai fie în grațiile consilierilor de la Primărie, de această situație profitând Gabriela Szabo, prietenă de familie cu primăreasa Bucureștiului, Gabi Firea, iar de aici s-a născut un concurs, pe care Szabo l-a câștigat fără probleme. De la apariția ei în club, oamenii spun că s-a instalat neprofesionalismul, că nu se mai face performanță pentru că antrenorii cu experiență au fost trecuți pe linie moartă, adică dați afară și aduși oameni cu pregătire îndoielnică. A fost schimbat și directorul sportiv al Clubului, Narcis Cristea-Mic, și transferat la dansuri sportive, chiar dacă omul nu are calificarea necesară. Departamentul de Atletism nu mai este condus de binecunoscuta Mihaela Mărășescu, fosta soție a regretatului Nicolae Mărășescu și nașă de cununie a lui Szabo; a fost schimbat și directorul adjunct Iulian Pîslaru, fără niciun motiv și fără respectarea legislației muncii în vigoare.

Cu câteva zile în urmă, pe portalul Tribunalului București, Secția a VIII-a Conflicte de Muncă și Asigurări Sociale, a apărut soluția în procesul pe care Pîslaru l-a intentat directoarei clubului bucureștean, care sună cam așa:
– Solutia pe scurt: Admite acţiunea. Anulează Decizia nr. 53/23.02.2018 emisa de parat. Dispune reintegrarea reclamantului pe postul şi funcţia ocupate avute anterior concedierii. Obligă pârâtul la plata către reclamant a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat de la data concedierii si pana la data reintegrării. Obliga pârâtul la plata către reclamant a sumei de 5000 lei reprezentând cheltuieli de judecata, onorariu avocat redus. Executorie, provizoriu de drept. Cu apel în 10 zile de la comunicare cerere ce se depune la Tribunalul Bucureşti Secţia a VIII a Conflicte de Munca si Asigurări Sociale, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţata in şedinţa publica azi, 10.04.2019 si pusa la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre 2066/2019 10.04.2019

Și lațul se strange și mai tare – mâine urmează decizia în procesul Mihaelei Mărășescu, o decizie care nu poate fi decât la fel de favorabilă ca cea a lui Pîslaru, pentru că se bazează pe acuzații și documente similar. Iar peste o săptămână, mai precis pe 26 aprilie, vine și decizia în acțiunea formulate de Narcis Cristea-Mic, pe același subiect de schimbare a funcției, fără un support real. Mai mult, CSM Bucureștean a mai pierdut două procese pe care le-a intentat foștilor directori, Căliman și Vasiliu, acuzându-i de nu știu ce fraufe financiare. Justiția, însă, nu a fost de accord cu Szabo și i-a scos basma curate pe cei doi.

Și uite-așa am aflat de ce în club nu se mai vorbește limba sportului, de ce nu se mai înregistrează performanțe – ba chiar și handbalistele senioare au resimțit atmosfera proastă din club, se spune că și plata salariilor a fost întârziată, iar reculu a apărut imediat – echipa n-a mai prins Final-Four-ul Ligii Campionilor, ba chiar se pare că va rata și titlul în campionatul intern.
P.S. Am prins de veste că soțul Gabrielei Szabo, Zsolt Gyongyossi, s-a amestecat în problemele de atletism ale clubului bucureștean, fără să aibă puterea legală – el este consilier la Ministerul Tineretului și Sportului și ar trebui să se ocupe de activitatea de acolo. Dar el face cantonamente pe banii clubului și lipsește cu săptămânile de la Minister. Vom dezvolta subiectul

P.S.2 Atleta Angela Moroșanu și antrenorul său Marius Linte nu au mai fost doriți în club, din motive subiective. Iată declarația lui Linte: ”A-ncercat de la început să mă invite la cafea, să stăm de vorbă și să mă ademenească cumva ca să-mi pârăsc colegii. N-am făcut asta, n-am vrut, iar ca drept pedeapsă nu ni s-a mai prelungit contractual în acest an. Dar știți cum se spune, tot răul spre bine – am ajuns la CSM Onești, un club unde am găsit o atmosferă propice de lucru. Mă bucur de această mutare”, ne spunea Linte

Ionel Pană

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*