Sebișenii și-au manifestat și public nemulțumirile legate de restanțe! Șomcherechi: „Diferență prea mare de scor, nu pot antrena jucători care au capul altundeva”

Promisiunile edililor din Sebiș pentru plata unui salar restant nu s-au respectat pentru că, deși există un buget aprobat pentru club, Primăria se confruntă cu o criză de lichidități. Asta nu i-a încălzit, însă, pe jucătorii sebișeni, care au protestat neantrenându-se în prima zi a acestei săptămâni și au solicitat o întâlnire cu primarul interimar, Radu Demetrescu. S-au ales cu o nouă promisiune pentru ziua meciului cu Lipova, promisiune rămasă și de această dată neacoperită de fapte.

Cum marți s-a efectuat o recuperare după efort, la Moneasa, pregătirea efectivă a partidei cu Lipova a avut loc doar miercuri și joi, lucru ce s-a văzut pe teren. Gazdele au rezistat la presiunea unui adversar mai bine legat doar 60 de minute, iar apoi căderea a fost totală, eșecul fiind cât se poate de sever: 1-5! „Până la 1-1 am jucat bine, jocul a fost echilibrat. Au fost ocazii, dar după execuția lui Filimon de la 2-1 echipa noastră a căzut. A fost un gol incredibil ce ne-a tăiat elanul. Am avut atitudine, am jucat ofensiv, cu presing avansat, băieții au respectat exact ce am pregătit în puținul timp avut la dispoziție, nu am ce să le reproșez. La ceea ce s-a jucat pe teren, scorul este mult prea mare. După ce am luat al doilea gol am căzut psihic, este și o consecință a faltului că nu am avut timp să ne pregătim corespunzător pentru un așa meci dificil, când noi pierdeam mult timp cu discuțiile despre bani”, a spus la final Dănuț Șomcherechi.

Ajungându-se la problemele ce macină vestiarul în aceste zile, antrenorul Naționalului  adăugat: „Fără să ne disculpăm, tot ce s-a întâmplat la meciul cu Poli și discuțiile de după ne-au afectat teribil. Astfel, a fost foarte greu să ne concentrăm la fotbal și mai ales să ne facem ciclul normal de pregătire, practic ne-am pregătit doar miercui și joi. Astăzi jucătorii au avut inițiativa cu acel banner, au ajuns și ei la capătul răbdărilor. Situația aceasta durează de la începutul campionatului și chiar dinainte cu cei câțiva jucători ce au făcut parte și din vechiul lot. S-au tot făcut promisiuni, dar nu au fost respectate și acum situația este disperată. Asta eu nu pot antrena, jucătorii dacă nu sunt cu capul la pregătire, ci altundeva. Băieții au făcut ce au putut, în condițiile care sunt și sper ca să se rezolve ceva, căci  nu mai putem pregăti nimic în situația de azi. Nu pot antrena liniștit un ciclu săptămânal corespunzător înaintea unui meci. Mai sunt trei etape, să vedem ce ne aduce săptămâna viitoare și ce vom face mai departe. Avem deplasare la Cărbunești, apoi acasă cu Filiași și ultima etapă la Craiova. Noi am vrea să terminăm în picioare acest tur, dar nu mai depinde doar de noi”.

Delegatul Costică Vanci a privit partida de la înalțimea tribunei oficiale, acuzând probleme de sănătate. Bilețelele cu schimbări au fost date observatorului de joc de către Cosmin Merșca, antrenorul secund al celor de la Național. Antrenorul Dan Somcherechi a făcut, totuși, lumină, nedorind să ascundă nemulțumirile jucătorilor și antrenorilor față de relația profesională cu delegatul echipei. Aceasta s-a acutizat odată cu partida din etapa trecută cu ACS Poli, când Naționalul a avut pe teren, pentru câteva minite, doar un jucător născut în 2000 sau mai mic, când regulamentul cere minim doi. Situația a fost tranșată împreună cu primarul interimar al orașului Sebiș. „Astăzi, la schimbări, m-a ajutat secundul Merșca, deoarece, la discuția avută miercuri cu jucătorii și cu domnul primar interimar, Radu Demetrescu, toți și-au exprimat dorința ca la aceste ultime jocuri, pe banca de rezerve să fie doar antrenorii și jucătorii de rezervă. Dorința ne-a fost respectată imediat și s-a aplicat începând de astăzi”, a mai punctat antrenorul echipei de pe malul Crișului Alb.

În runda următoare, sebișenii au parte de un adevărat derby al suferinței, pe terenul „lanternei roșii”, Gilortul Târgu Cărbunești.

0
0

Articolul Sebișenii și-au manifestat și public nemulțumirile legate de restanțe! Șomcherechi: „Diferență prea mare de scor, nu pot antrena jucători care au capul altundeva” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*