Secția de lupte libere a Clubului Sportiv Școlar Lugoj, completată cu un nou antrenor

De puțin timp, un fost luptător pregătit de antrenorii Emil Vanea și Luca Rădoi, s-a alăturat, din postura de antrenor, secției de lup­te libere a Clubului Sportiv Școlar Lugoj.

Este vorba de profesorul Ionuț Eneșca, ce va coordona alături de Valentin Cim­poneriu (de asemenea, fost sportiv al antrenorilor Vanea și Rădoi) formarea noilor generații de luptători, la stilul libere.
Antrenorul a preluat grupa de avan­sați, care are 10 sportivi. Eneșca a practicat luptele libere timp de un deceniu, între 1996 și 2006, dar a participat în ultimii ani și la competiții de skandenberg (forța brațelor).

Absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport, din ca­drul Universității de Vest Ti­mi­șoa­ra, specializarea lupte (2003-2007), Ionuț Eneșca a făcut parte din prima echipă de lupte libere a CSM Lugoj, în perioada 2002-2003.

Cariera de antrenor-profesor a început-o în septembrie 2007 la catedra de judo, din cadrul CSȘ Lugoj, unde l-a secondat, timp de un an, pe regretatul an­trenor Adalbert Batkai.

În 2008 devine profesor titular și se alătură, pe postul de antrenor, secției de lupte greco-romane a CSȘ Lugoj, condusă de antrenorul emerit Avrămuț Todorescu, cu care a participat la înființarea cen­trelor satelit de lupte de la Mă­năștiur și Făget.

În 2013, E­neș­ca ajunge prin transfer profesor de educație fizică și sport la Liceul Teoretic Iulia Hasdeu, în locul lui Mircea (Titi) Popescu, care s-a pensionat.

Din februarie 2017 și până în martie 2020 a pregătit grupele de începători de la secția de judo a CSȘ Lugoj.

Articolul Secția de lupte libere a Clubului Sportiv Școlar Lugoj, completată cu un nou antrenor apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*