Ședința de lucru de la arena „Francisc Neuman” s-a soldat cu…soluții pentru oprirea inudațiilor la demisol! Deocamdată, avem o clapetă de antirefulare

Din inițiativa lui Alexandru Meszar, stadionul „Francisc Neuman” a devenit subiect fierbinte în ultima săptămână. Șeful de facto al UTA-ei l-a acuzat public pe Nicolae Mehelean, directorul Recons, că i-a întors spatele și a spus nu la toate solicitările legate de funcționarea lucrurilor în Calea Aurel Vlaicu. Și, poate, totul ar fi rămas sub preș dacă noul administrator al arenei de 14 milioane de euro al Aradului nu ar fi spus, probabil, la nervi ca UTA să dispute meciul de prezentare cu Ripensia în altă locație.

„Bulgărele” s-a rostogolit rapid, s-a transformat în „avalanșă”, iar Mehelean a avut un gest reflex, ferindu-se din calea ei. După reacțiile dure din mediul online, a urmat vizita delegației a fanilor „roș-albi” la sediul Recons, unde mesajul a fost clar: ”Stadionul e al Aradului și arădenilor, iar UTA înseamnă Arad!” Așa se face că ieri, Meszar și Mehelean au stat umăr la umăr și au promis că vor colabora strâns pentru binele echipei fanion a orașului. Totodată, directorul Recons a fost inițiatorul întâlnirii de lucru de la stadion, de astăzi, de la ora 14, la care au participat proiectanții (arhitecții) arenei și reprezentanții constructorilor. De la UTA nu a fost nimeni, cum nici suporterii nu au considerat că mai e cazul să se implice, lăsând totul pe mâna specialiștilor.

Deși arena are destule disfuncționalități, discuțiile s-au concentrat pe găsirea soluțiilor pentru evitarea inundațiilor la demisol, de genul celora ce au avut loc chiar sâmbăta trecută, după furtuna ce a avut loc la Arad. „Așa cum am promis ieri, am avut o întâlnire cu domnul proiectant, cu constructorul, să analizăm toate problemele și disfuncționalitățile care au fost ridicate de ultima precipitație, dar și la zonele de ventilație la partea de sus, în zona de VIP și presă. În ședința noastră de lucru de azi, prin domnul proiectant și cei care au lucrat aici, am optat pentru variantele ce o să aibă, probabil, costuri mai mici pentru că nu ne permitem mai mult ca să remediem în timp foarte scurt această situație. Știm ceea ce avem de făcut, momentan supraveghem să nu mai vină apa la demisol. S-a montat o clapetă de sens, să nu ne mai vină apa înapoi din pluvialul orașului. Atât, momentan”, a spus Nicoale Mehelean, directorul Recons, pentru colegii de la TV Arad, completat fiind de arhirectul Dragoș Bocan: „În urma întâlnirii s-a concluzionat că trebuie făcute niște reparații mai mici, care în parte sunt și rezolvate la nivelul tribunelor. E vorba de infiltrațiile de la rosturile de la tribune și există problema mai mare cu capacitatea de preluare a canalizării. Aceasta este momentan rezolvată parțial, prin prezența unei clapete noi de antirefulare. Adică apa nu se va întoarce din canalizarea exterioară. Ulterior se vor lua și alte măsuri ca să nu mai poată fi posibilă inundarea demisolului stadionului. Fixarea unor termene nu depinde neapărat de mine, sunt niște măsuri care se pot lua într-un timp, la nivelul lunilor…”

Așadar, avem o… clapetă care ar trebui să oprească din apa pluvială ce ar trebui să se prelingă spre demisolul stadionului UTA în caz de precipitații majore. Totodată, la începutul acestei săptămâni, firma DRAST, pe cheltuiala proprie, s-a ocupat de scările în V de la tribuna I, pe unde se mai prelingea apă de sus, prin tavanele false de la demisol. Mai rămâne de văzut și ce lucrări de reparație (precum îndreptarea scărilor la nivel sau construirea acelui sistem de rigole) sau dotări (cu acele cablurii speciale, de tip TRIAX și OPTIC pentru transmisiile TV) va bugeta și Primăria în acest an.

0
0

Articolul Ședința de lucru de la arena „Francisc Neuman” s-a soldat cu…soluții pentru oprirea inudațiilor la demisol! Deocamdată, avem o clapetă de antirefulare apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*