Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat: Coronavirusul nu are tratament şi nici vaccin, oamenii nu trebuie să se trateze singuri

Coronavirusul nu are tratament și nici vaccin, ceea ce face ca pacienților infectați să le fie tratate simptomele, a anunțat secretarul de stat Raed Arafat, care avertizează cu privire la faptul că virusul nu se manifestă ca în cazul unei gripe.
„Coronavirsul nu are tratament și nici vaccin. Se tratează simptomatic. Dacă se agravează situația, se apelează la Terapie Intensivă. Se recomandă ca aceia care au simptome să nu se trateze singuri, să nu ia antibiotice. Nu avem un vaccin pentru el. Când vom avea vaccin, se va putea controla răspândirea lui și se va putea reduce la maximum răspândirea lui. Până nu avem vaccin nu știm dacă nu se va schimba ca și comportament și ca impact. Pe parcurs, poate suferi mutații, iar manifestarea sau impactul poate fi mai serios”, a spus Raed Arafat, la Antena 3.
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a afirmat că pericolul este cu atât mai mare cu cât, în acest moment, „nu este sigur 100% că dacă v-ați format imunitatea împotriva lui, să nu-l mai luați încă o dată”. Potrivit lui Arafat, tratamentul simptomatic este de ajutor.
„Scăderea febrei, combaterea sindromelor conexe sunt foarte importante. Este un virus nou. Nu există studii că există imunitate încrucișată cu acest virus. Putem lua măsuri să ne protejăm: să respectăm reguli de igienă personală, să ne spălăm corect pe mâini, să limităm călătoriile, să evităm locurile aglomerate inutil”, a mai spus Arafat.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*