Şeful Poliţiei Române şi-a anunţat demisia

 

*Inspectorul general adjunct Eduard Miriţescu  preia temporar comanda

Şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, a anunţat nu cu mult timp în urmă, în cadrul unei conferinţe de presă, că demisionează din funcţie, potrivit Agerpres. Anunţul a fost făcut pe neaşteptate, la finalul unei conferinţe de presă organizate la MAI, care a avut ca temă cea mai mare captură de haşiş din istoria Poliţiei Române în valoare de zeci de milioane de euro.

„Această operaţiune se adaugă multitudinii de cazuri instrumentate în mod profesionist de structurile de aplicare a legii din România, în care activez de aproximativ 30 de ani şi este rezultatul unei echipe de profesionişti care a dovedit încă o dată că nu negociem siguranţa cetăţeanului. Atât ca ofiţer de execuţie, cât şi ca manager, mi-am făcut datoria cu onoare şi bună credinţă, integritate profesională, fiind principiul care m-a ghidat în întreaga carieră. În ultimul timp, am constatat un atac mediatic concentrat asupra Poliţiei Române şi MAI, într-o perioadă în care ţara are nevoie de linişte şi conjugarea tuturor eforturilor pentru protejarea cetăţenilor. (…) În permanenţă mi-am asumat responsabilitatea deciziilor. Şi totdeauna mi-au plăcut şi surprizele. În acelaşi cadru, vă rog să-mi permiteţi ca de astăzi să mă retrag din funcţia de inspector general al Poliţiei Române, să rămân ofiţer de poliţie şi să îndeplinesc sarcinile care îmi vor fi încredinţate”, a declarat Liviu Vasilescu.

Demisia lui Vasilescu vine în contextul în care a fost criticat în mass-media pentru întâlnirea pe care a avut-o cu membrii clanului Duduianu. La puţin timp, în cadrul unei intervenţii televizate la B1 TV, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat că  inspectorul general adjunct Eduard Mirițescu va exercita temporar comanda Poliției Române.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*