Semnalizare deficitară la sensul giratoriu de la centrul comercial de bricolaj de pe strada Timișoarei

Cel mai nou sens giratoriu din Lugoj, amenajat anul trecut, odată cu deschiderea centrului comercial Dedeman, ridicat pe locul fostei întreprinderi IURT, începe să-și arate deficiențele în dirijarea traficului pe una dintre cele mai importante artere rutiere din oraș, la intrarea dinspre Timișoara.
Cea mai mare problemă, reclamată de mai mulți șoferi, este slaba semnalizare pe timpul nopții, care a și produs deja o serie de incidente. Vizibilitatea scăzută se accentuează mai ales când se produce ceață.

Cei care tranzitează municipiul și nu știu de construcția acestui sens îl observă prea târziu, semnele rutiere care indică sensul giratoriu sunt instalate prea aproape și sunt prea reduse.

“Sunt prea mici semnele și prea aproape, nu vezi sensul, mai ales când vii dinspre Timișoara, când e ceață și întunecat. Au și fost câțiva care au luat semnele joase de pe scuaruri. Cred că ar trebui semnalizat mai de la distanță și cu indicatoare mai mari să se vadă din timp. Cei care intră în municipiu și nu știu de sens cu greu îl evită, mai ales că este și puțin poziționat în lateral”, a spus Radu Dumitru, un șofer lugojean.

Sesizările au ajuns și la Primăria Lugoj.

“O să analizăm situația și încercăm să îmbunătățim semnalizarea. Aprobările care s-au dat inițial nu au luat în calcul vizibili­tatea de la distanțe mai mari”, a explicat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

Sensurile giratorii construite în ultimii ani au creat mai multe probleme, mulți șoferi experimentând pe pielea lor contactul direct cu noile amenajări, mai ales pe centura ocolitoare.

Articolul Semnalizare deficitară la sensul giratoriu de la centrul comercial de bricolaj de pe strada Timișoarei apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*