Semnează sau nu, Carmen Amariei, cu Dacia Mioveni?

Mișcarea primarului din Mioveni, Ion Georgescu, de a face din CS Dacia o echipă de top, în handbalul românesc, care să se bată la promovarea în Liga Națională, i-a luat prin surprindere pe iubitorii acestui sport din oraș, mai ales că problema n-a fost pusă pe tapet când trebuia, adică din vara acestui an, înaintea începerii noului sezon.

Suntem, iată, la mijlocul turului Diviziei A, iar modificările abia acum au început să apară – cu două săptămâni în urmă, au venit la negocieri Carmen Amariei și Luminița Huțupan, pentru a prelua banca tehnică. Firește, condițiile impuse de cele două, nu numai cele financiare, n-au putut fi acceptate de conducerea orașului, Amariei și Huțupan făcând cale întoarsă, spre casele lor.

Doar că zilele trecute, Huțupan a revenit la Mioveni și s-a înțeles cu primarul, devenind oficial antrenoare la CS Dacia Mioveni. Nu știm de ce nu a făcut același lucru și Amariei, dar am aflat că ea a fost în tribunele sălii din Tg. Mureș, unde Dacia a avut meci și pe care l-a câștigat la mare luptă.

Dacă este să dăm o interpretare intențiilor primarului Georgescu, pe de-o parte ne bucurăm că își dorește o echipă puternică, o grupare care să atace promovarea în Liga Națională. Pentru că este clar că acesta este țelul daciei, din moment cep e banca tehnică sunt două antrenoare cu nume, care și-au făcut mâna la câteva formații de Ligă Națională. Pe de altă parte, însă, lotul cu care se dorește această promovare este ”subțire”, alcătuit din handbaliste tinere, fără prea mare experiență. Mai mult, în această vară, antrenorii care au fost la Mioveni au cerut și ei întăriri, chiar și cantonamente de pregătire, dar primarul Georgescu n-a onorat aceste dorințe ale foștilor tehnicieni.

Credem că s-a pus căruța înaintea cailor, că mai întâi fondurile trebuiau cheltuite pentru întărirea echipei, cu câteva achiziții de valoare, poate chiar cu ceva bani în plus, pentru handbalistele existente. După trei etape disputate, Dacia are doar o victorie și două înfrângeri și nu știm dacă mai poate recupera punctele pierdute, ca să se bată la promovare. Mai mult, miercuri este rundă intermediară, iar Dacia primește vizita puternicei echipe Corona Brașov 2010, un nou test important, care trebuie câștigat, dacă cineva visează la preamărire.

Sunt convins că Amariei și Huțupan au venit cu intenții bune la Mioveni și-și doresc să facă mare performanță cu această echipă, ele fiind obișnuite cu aplauze, medalii și felicitări – dar ele trebuie mai întâi să construiască un grup, o formație competitivă, iar asta poate să dureze un sezon, poate chiar mai mult. Are primarul Georgescu răbdarea necesară?
Ionel Pană

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*