Semnul care arată că vei muri în curând. Ce se întâmplă cu un minut înainte să mori. Descoperirea uluitoare făcută de oamenii de știință.Care sunt semnele? 

Ce se întâmplă cu un minut înainte să mori. Descoperirea uluitoare făcută de oamenii de știință.Care sunt semnele?

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au fost fascinați de fenomenul de viață și de moarte. Mulți experți, medici, psihologi sau filosofi au încercat să descopere ce se întâmplă după moarte sau ce semne prevestitoare există. Platech.ro a aflat răspunsul.

Ce simțim cu un minut înainte să murim

Cercetătorii de la American Society of Chemists au ajuns la un consens cu privire la lucrurile care se întâmplă cu doar câteva clipe înainte ca o persoană să înceteze din viață. Ei au analizat cazul unui individ înjunghiat și au stabilit care sunt procesele care se declanșează în corp. Ei spun că înainte de moartea biologică, organismul trece printr-o stare de moarte clinică.

Mai exact, senzația unei morți violente este aceeași cu cea pe care o trăiești atunci când privești un film horror, potrivit savanților. Acest lucru se întâmplă deoarece creierul nostru are aceeași reacție în ambele cazuri.

Atunci când o persoană este înjunghiată, de exemplu, oamenii de știință au determinat că trupul intră în moarte clinică. Se opresc inima și respirația dar nu și creierul. Acesta lucrează, dimpotrivă, din ce în ce mai intens, motiv pentru care cei care au fost salvați de la moarte clinică au spus că au văzut acea lumină puternică.

"Ce

Semnul care arată că vei muri în curând

Acesta este faza în care, dacă intervin cadrele medicale, oamenii pot fi readuși în simțiri. În caz contrar, ei trec în stadiul de moarte biologică, din care nu mai pot fi salvați. Oricât de bizar ar suna, profesorul Honglei Chen, expert în epidemiologie, a realizat un studiu aprofundat și a ajuns la concluzia că există o legătură între apropierea morții și simțurile persoanei respective.

Semnul care arată că vei muri în curând

Rezultatele acestui studiu au fost publicate în jurnalul „Annals of Internal Medicine”. Ele dovedesc, practic, faptul că oamenii în vârstă care încep să își piardă intensitatea la simțul mirosului au șanse mai mari să moară în următorii zece ani.

Experții în domeniu susțin că acest lucru mai poate să arate inclusiv faptul că tinerii cu simț al mirosului slab au șanse mult mai ridicate (de 30-46%) să decedeze în următorii 10-13 ani. Acum, profesorul încearcă să înțeleagă mai bine ce legătură există între nas și modul în care simțul mirosului poate anunța moartea unui om.

Ce se întâmplă cu corpul uman, la câteva minute după moarte

Care sunt semnele?

La doar câteva minute după deces, primul organ care se duce este creierul. Atunci când inima nu mai bate, se oprește fluxul sanguin care trebuie să transporte oxigen la organe sau țesuturi.

Fără sânge, cele mai active organe și țesuturi care au nevoie de cel mai mult oxigen se opresc primele. Rezultatele sunt umede, deoarece celulele care compun aceste organe sunt 70% apa. Mai mult de atât, fără oxigenul care le menține în viață celulele se distrug, lăsând în urma lor lichid.

După 10 ore de la deces, începe un proces problematic în stomac. Sistemul imunitar, mort și el, nu mai poate menține trilioanele de microbi înfometați care te ajută să digeri hrana. Așadar, aceștia scapă și ajung la ficat și la vezica biliară, care conține fierea necesară pentru descompunerea grăsimilor. De aceea trupul neînsuflețit capătă o culoare galben-verzuie.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*